Vondt i lår og korsrygg

Spørsmål

Ref min situasjon pkt 4 over. Problemet mitt er kort og godt at jeg har så vondt i lår og korsrygg særlig over/bak venstre hofte NÅR jeg går i litt stigning. Blir verre.Er nok muskulært og tror det er bivirkning av medisiner. Jeg tar 4 piller hver morgen, en av hver av: Lipitor 40mg, Selo Zok 40 mg, Albyl E 160 mg, Atacand 8 mg.

Jeg har nå fått god sirkulasjon i bena, viser undersøkelser, kan det ha med vener i retur å gjøre? Hva med Selo Zok. Jeg trimmer noe, men kunne vært bedre (som alle andre) røyken la jeg vekk i 2000. Helsevesenet finner ikke årsaken. Alment sett, så fungerer jeg stort sett ok, godt humør, jobber hver dag osv, men dette blir mer og mer frustrerende. Jeg tror det har med medisiner å gjøre.

Takk på forhånd for hjelpen.

Relevante sykdommer/medisiner: Har fått 4 by pass i år 2000, og dessuten
blitt operert i halspulsåren samme år

Mann, 57 år

Svar

Hei!

Vi lurer på om du har slettet noe av den første teksten i spørsmålet ditt - du refererer til et punkt 4 som ikke står i spørsmålet vi fikk inn til oss...

Ut fra det vi har av problemstillingen forstår jeg at du har en betydelig blodkarsykdom - du er operert fire ganger på hjertet (!) og i halspulsåren. Det skulle vært interessant å vite hvordan sirkulasjonen i beina dine er vurdert - det ville nemlig være nærliggende å tenke på at blodårene dine i beina også er trange og gir deg symptomer når du beveger deg. For å stille en slik diagnose må det enten gjøres en MR-undersøkelse av blodårene dine eller en kontrastundersøkelse på røntgenavdelingen. Problemet kan like gjerne sitte i bekkenårene som i beina, og det typiske da er at man får smerter ved aktivitet.

En annen aktuell diagnose er at det er trangt i ryggen din, såkalt spinal stenose. Dette vil gi smerter i ryggen som bedres når du stanser aktiviteten og eventuelt krummer ryggen. Dette må i så fall opereres for å bedre symptomene.

Jeg tviler på at det er medisinene som gir deg plager.

Vi har kanskje litt lite opplysninger om deg - men jeg tror det er relevant å undersøke deg med MR - både med tanke på blodårene dine og med tanke på ryggen din og plassforholdene for ryggmargen. Snakk med legen din om dette.