Vondt i brystet men alt er normalt!

Spørsmål

Jeg er plaget med brystsmerter. Har spurt før men ikke fått svar.
Smertene kommer å går hver dag, uavhengig av hvile eller bevegelse. Det siste året har jeg vært helt i ro. Tør ikke belasste meg i frykt for smerte. Har tatt belastningsekg. ble innlagt på sykehus for 2 år siden, tok da en angiografi. Legene sa at alt var i orden. Hadde de bra i ca. 8 mnd. så kom smertene tilbake. Nå er jeg helt isolert tør ikke gjør noe, tør ikke å være alene. Jeg er helt sikker på at det er noe galt med hjertet mitt. Ulv,ulv. Vil ikke lenger ta kontakt med lege for de tror ikke på meg. Jeg er helt siker på at noe er galt, men hva?? Hvis jeg bare kunne tro at det ikke var hjertet mitt det var noe galt med. Men hvordan, når smertene sitter midt i brystet, og jeg kjenner det som om noe klemmer rundt brystet og ryggen, noen ganger kommer det som et knivstikk, eller som en murrende følelse midt i brystet som kan vare fra noen minutter og opp til noen timer.
Dette er så plagsomt at jeg snart gir opp livet. Samtidig som jeg er livredd for å dø. Finnes det noe som kan hjelpe meg????

Sykdommer: Struma (knutestruma)

Kvinne, 48 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg forstår jo at du blir forvirret av dette, men hvis du har gjort arbeidsEKG og hjerte-angiografi som er normalt, så må du nesten bare velge å tro at hjertet er frikjent. Det er slett ikke alt av brystsmerter som skriver seg fra hjertet, faktisk er det hyppigere andre årsaker enn hjertet som gir plager. Smertene kan komme fra spiserør, muskulatur, lunger og kan også skyldes psykiske årsaker. Det er ikke bestandig at legene kan gi en eksakt diagnose, men vi har idag så gode metoder at man kan så og si helt sikkert utelukke hjertesykdom hvis både arbeidsEKG og angiografi er normal.

Jeg synes du skal ta mot til deg og gå til legen din igjen. Dere kan sammen snakke om mulige andre årsaker til brystsmertene og om det er undersøkelser dere skal gjøre for å komme nærmere diagnosen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn