Vibrasjon under huden

Spørsmål

Hei! Jeg er en 25 år gammel kvinne, frisk, BMI på 21. Medisiner jeg bruker er melatonin, allergipiller om sommeren og cerazette i perioder. Røyker ikke, drikker kanskje 5 øl i måneden. Kunne absolutt vært flinkere til å trene. Spiser kanskje én 100g sjokoladeplate i uka. Tok blodtrykket mitt i sommer, 120/80. Jeg har egentlig vært forstoppet hele livet, og har begynt å bruke laktulose fast det siste året. Jeg prøver å ikke presse så hardt på toalettet, men jeg gjør det nok litt likevel, fordi jeg er så vant til det. Noen ganger når jeg har presset, føler jeg et slags trykk i halsen, og føler jeg må svelge for å få det normalt igjen. Kan selvfølgelig være psykologisk. Hvis jeg holder fingrene på huden superiort for sternal ende av clavicula, kan jeg kjenne at noe vibrerer under huden på høyre side når jeg presser/øker abdominalt trykk. Jeg har ingen kjente hjerteproblemer, men jeg har blitt litt redd for å kanskje ha en aneurisme? Jeg vet jeg ikke er i risikogruppa, og jeg er nok blitt litt hypokonder av å studere medisin (4. år). Er det mest sannsynlig muskulært, platysma eller noe? Jeg får ingen smerter når jeg trener. Litt dyspnø, men det skyldes nok dårlig kondisjon. Har aldri besvimt. Mamma og pappa er rundt 60, friske og sunne. Begge bestemødre i live, 85 og 94 år. Men begge bestefedre døde av infarkt i 50-årene sine. (Må nevnes at de begge røyket, stresset på jobb og spiste usunt). Jeg har hørt at den ene bestefaren min hadde veldig høyt kolesterol. Jeg kan ofte se fett i avføringen. Ingen bindevevssykdommer i familien. Jeg har prøvd å lytte på meg selv med stetoskop uten å finne noen store forskjeller på venstre og høyre side over der det vibrerer. Er det andre tester jeg kan gjøre selv? Bør jeg ta opp dette med lege, eller er det bare tull? Vennlig hilsen Vilde

Kvinne 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du kjenner en en vibrasjon under huden ved sternal ende av clavicula, det vil si like over sternum. A. subclavia og carotis går relativt dypt i dette området, og du ville da ikke ha kjent en vibrasjon, men en kraftig pulsering dersom du hadde hatt et anurisme. Jeg tror mer at det du kjenner er muskelrykninger, som du selv skriver. Når man har vært i klinikken noen tid, så vil man ofte få symptomer på det man ser  og omgir seg med daglig. Det er ikke å være hypokonder, men mer en reaksjon på de sanseinntrykkene man får. Du spør om det er andre tester du skal gjøre. Ved ultralyd eller duplex undersøkelse av halskar vil man kunne fremstille alle strukturer i området. Det er en noninvasiv undersøkelse og enkel å utføre. Men, jeg mener ikke at du bør få tatt en slik undersøkelse, siden jeg mener at du ikke har et aneurisme. Det er ikke farlig at du presser når du er på toalettet. Slik du beskriver deg selv og de funn du gjør, så er du en frisk 25 åring og du behøver ikke å ta dette opp med lege, dersom du ikke daglig bekymrer deg om dette. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-