Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vi kan og skal ikke dosere medisiner på Lommelegen

Spørsmål

Takk for svar på spørsmål 1 ang LDL-kolestrol,greit svar alle forstår! 2: Kan jeg kutte ut pulsregulerende Metoprolol Sandoz 25mg når du ser mine pulsverdier i hvile og aktivitet hvor pulsen faktisk er nedadgående i motbakker? Spørsmål 3: Kan jeg redusere Aprovel 150mg mot høyt blodtrykk fra 2 til 1 gang pr dag og eventuelt øke til 2 pr dag igjen om blodtrykket stiger igjen? Ved eventuelt 1 pr dag,skal man ta den morgen eller kveld? Målt blodtrykket morgen og kveld i 1 uke,3 ganger og notert snitt av de 2 siste med resultat 124/7

Mann 77
Svar

Hei.


Her på Lommelegen gir vi generell helseinformasjon, og vi driver ikke med individuell behandling. Det gjør vi også kundene våre oppmerksom på i brukerpremissene, som du kanskje så. 

Det å dosere medisiner, slik du spør om her, er individuell behandling, og det ville ikke være forsvarlig over nett. Det er en av grunnene til at vi ikke driver med behandling på Lommelegen. Det er mange årsaker til at vi ikke kan drive med behandling, og det er pasientens sikkerhet som naturligvis er det viktigste. Jeg vet på ingen måte nok om det til å kunne gi klarsignal til endringer i medisindosene dine osv, slik du spør om, og ikke kan jeg følge deg opp for å se om det var riktige eller gale råd. 

Det er derfor slik at jeg hverken kan eller bør besvare dine konkrete spørsmål her, og jeg håper du forstår hvorfor. Imidlertid forstår jeg naturligvis veldig godt at du spør, og spørsmålene er gode. Det kan også godt være at endringene du tenker på, kan være riktige og hensiktsmessige for deg, men det må gjøres av den lege som har behandlingsansvar for deg, og det er din fastlege. Siden spørsmålene er konkrete, viktige og gode spørsmål, så skal du stille de til fastlegen din, så får du konkrete og kvalitetssikrede svar og råd med høyest mulige kvalitet. Jeg anbefaler deg å gjøre dette, siden det godt kan være at det er gode forslag og ideer du kommer med her. Ha det bra og lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-