Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uvelhet, kvamle og ekstra hjerteslag

Spørsmål

Hei. Har opplevd den siste tiden en del "uvelhet". Har vært alt fra kvalme, svimmelhet, følelse av besvimelse og kaldsvetting. Dette kommer ofte i forbindelse med noen ekstra slag jeg har fra tid til annen. I det siste har dette kommet oftere. Opplever også kraftige hjerteslag. Kan sitte stille og det kjennes ut som jeg har trent.

Kvinne 39
Svar

Du har den siste tiden opplevd en del "uvelhet" iform av kvalme, svimmelhet, følelse av at du vil besvime og at du kaldsvetter.

Dette har kommet i samband med ekstraslag. Du opplever også kraftgere herteslag.  Jeg tror at de ekstraslagene du opplever er helt "normale" ekstraslag, og at den uvelheten du kjenner kan skyldes andre forhold. Det er normalt at man får et ekstra hjerteslag som er litt "hardere" enn de normale slagene, dersom man har hatt et ekstraslag først.Det er imidlertid viktig at man forsøker å påvise hva for rytme du har. Dette kan man gjøre ved 24-timer EKG registrering- Såkalt Holter-registrering. Det er andre forhold som blant annet lavt stoffskifte som også kan gi slike symptomer. Mitt råd er at du bør ta kontakt med fastlegen din for videre undersøkelser. Du gir meg litt for få opplysninger til at jeg kan gi andre råd enn dette.