Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uregelmessig hjerterytme om natten

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 65 år, og ufør pga angstnevrose. Jeg har hatt problemer med rus, men går nå på metadon 120mg, og har ikke hatt sidemisbruk på snart 13 år. Ved siden av tar jeg Symbicort for min astma, og Vallergan 2-3 tabl. hver kveld for å få sove og hjelpe mot allergi. I det siste har jeg opplevd noe rart med mine hjerteslag. Helst om natten, - noe som gjør meg urolig. Det slår 2 slag - opphold - og så 2 slag - opphold - 2 slag. - og slik fortsetter det. Når jeg våkner er det som regel borte, og hjertet slår normalt. Er dette noe jeg bør sjekke, eller er det "normalt"? På forhånd takk.

Kvinne 65
Svar

Hei !

Du har har opplevd noe "rart" med dine hjerteslag. Helst om natten, - noe som gjør deg urolig. Hjertet  slår 2 slag - opphold - og så 2 slag - opphold - 2 slag. - og slik fortsetter det. Dette er borte når du våkner og du opplever at hjertet slår normalt.  Du spør om  dette er noe du bør sjekke, eller om det  er "normalt". 

Normal hjerterytme er sinusrytme, som dannes i sinusknuten som er i høyre forkammer. Dette gir en regelmessig hjerterytme. Så finnes det ekstraslag som kan kommer fra forkamrene, såkalte SVES, eller fra hjertekamrene, som kalles Ventrikulære Ekstra slag (VES). Det er normalt å ha ekstraslag. Av og til kan man ha en hjerterytme der hvert annet hjerteslag er unormalt. Du beskriver at hjerteslagene er normale om dagen. Forklaringen kan også være at du ikke kjenner hjerteslagene på samme måte om dagen, som om natten. Dersom det hadde vært en hjerterytme som var konstant, ville du hatt disse også om dagen. Mest sannsynlig har du en helt normal hjerterytme. Eventuelt en normal hjerterytme, med ekstraslag. Det enkleste du kan gjøre for å se hva for rytme du har,  er å ta et EKG hos fastlegen. Siden du er urolig for dette, så er mitt råd at du bør sjekke din hjerterytme


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-