Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Testosteron gel og hjerte

Spørsmål

Jeg har mye hjertehopp og perioder med trykk i brystet, har frekvensavhengig venstre grenblokk og høyre inkomplett grenblokk i perioder...Ingen tette årer, tatt ct cor og ul av hjerte/halsårer og mage. Blodtrykk er fint. Går på Selo Zok og nå begynt på Sequidot plaster pga OA. Denne gangen lurer jeg på: Om det er trygt å bruke testosteron gel? Fikk svar av min hjertespesialist at hormoner var greit, men glemte å spørre om å bruke testosteron annehver dag ol som jeg fikk av gynekolog pga null sexlyst og ingen energi og tiltak. Venter på svar på blodprøve ang testosteron nivå mitt, før jeg evt begynner.

Kvinne 51
Svar

Behandling av klimakterieplager med Testosteron kan være en god behandling for plagene, men det er usikkert hvordan langtidseffektene/risiko for alvorlig følger, er av en slik behandling.  Hva gjelder usikkerheten i forhold til Hjerte-Kar sykdom, så vil dette være i forhold til utvikling av isjemisk hjertesykdom. Dersom du får en økt Libido (livslyst/Libido) av Testosteron så vil jo det bedre din generelle helse og dermed vil dette også kunne ha en positiv effekt på hjertet og blodårene dine. Det er imidlertid mange årsaker til trøtthet eller " Fatigue", og det er ikke sikkert at Testosteron vil gi deg mer Libido.  For ditt problem med frekvensavhengig venstre grenblokk er det lite trolig at dette har noen effekt.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-