image: Synlige, kraftige hjerteslag

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Synlige, kraftige hjerteslag

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 19 år som har vært plaget med kraftige hjerteslag. Jeg kan tydelig se at hjerte dunker utenfor brystet. For hvert hjerteslag ser jeg brystet bevege seg utover, det samme gjelder for magen. Jeg har tatt EKG hos fastlegen. Han fant han ut ingenting. Jeg trener svært mye, opp til 6 dager i uken. Jeg er en aktiv person som liker fysisk aktivitet. Kostholdet mitt er bra. Jeg bruker snus.

Mann 19
Svar

Hei !

Hjertet er en kraftig muskel. Du kjenner et kraftig hjerteslag og kan se at brystet beveger seg utover. Du er fysisk aktiv og trener mye. Godt kosthold. Du bruker snus.

For det første er det nok slik at selv om man unntaksvis klarer å trene mye med en alvorlig hjertesykdom, så er det normale at man ikke klarer å prestere hardt fysisk om man har en hjertesykdom uten at man får symptomer.

Du ser at hjertet slår, og jeg antar at du er relativt mager. Dette er ikke unormalt. Et EKG kan gi opplysninger om størrelsen/tykkelsen på hjertemuskelen. Ved "cardiotrening" ønsker man å oppnå en sterk hjertemuskel, så dine kraftige hjertebank kan være uttrykk for effektiv trening av hjertet ditt.

Jeg antar at din fastlege har lyttet på deg og at han har tatt blodtrykket ditt. Man kan også ta rutineblodprøver blant annet i forhold til stoffskiftet. Om det er normale kliniske funn hos deg som i utgangspunktet er en frisk 19-åring, så er det liten grunn til videre utredning.

Det er viktig at du ikke fokuserer for mye på dette, slik at du blir engstelig. Helseangst er i selv en svært plagsom lidelse.

Illustrasjonsfoto: sdecoret / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-