Symptomer rundt angst

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med angst og har et par spørsmål angående dette som gnager i hodet mitt. Jeg får ofte perioder om dagen med veldig høy puls. Kan være både når jeg rører meg, men også når jeg sitter helt stille. Er dette farlig for meg? Sliter det på hjertet mitt? Når pulsen er normal ligger den på rundt 70. Jeg for ofte brystsmerter som kommer og går. Noen ganger har de stikkende karakter, ofte ved ribbeina rett under venstre bryst. Men også andre typer smerter som er mer trykkende. Jeg får også vondt ut i venstre arm av og til, og opp i halsen. Vet at jeg anstrenger halsen veldig mye, så kan tenke meg at det skyldes det. Har tatt EKG tre ganger som var helt normale, blitt lyttet på mange ganger som hørtes helt fint ut, og tatt blodtrykk tre ganger som også var helt normale. Likevel klarer jeg ikke å slå meg til ro og tror fort at det er noe uoppdaget når jeg får disse ulike smertene i brystregionen. Tror du jeg trenger å bekymre meg? Jeg kjenner også tydelig når jeg får ekstraslag og hjertebank. Blir redd jeg har en uoppdaget medfødt hjertefeil eller noe... På den andre siden vet jeg at jeg mest sannsynlig fokuserer for mye på det som skjer i kroppen, og derfor oppstår det og jeg merker det godt. Jeg har også vært redd for blodpropp de gangene jeg har hatt de smertene. Vet ikke hvorfor jeg havner akkurat på det. Kunne blodpropp blitt oppdaget på noen av disse undersøkelsene jeg har tatt om jeg hadde hatt det? Og en siste ting. Jeg går nå på Zoloft 50 mg. Trenger jeg å være redd for bivirkninger på hjertet ved så «liten» dose? Og stemmer det at man må være forsiktig med å spise eller drikke sitrusfrukt mens man går på det?

Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Kortvarige episoder med hjertebank har ingen betydning for senere utvikling av hjertesykdom. Langvarig høy puls er derimot uheldig og vist seg å være en risikofaktor. Du har normal hvilepuls. Det er ikke påvist noe på EKG og ingen billyd på hjertet. Risiko for hjertefeil er minimal. Ekko undersøkelse av hjertet, ultralyd kan gjøres for å se om det er strukturelle feil, men det er helt usannsynlig. Blodpropp i lungene kommer som akutt tungpust og krever rask innleggelse sykehus. Dette passer ikke med de plagene du beskriver. Man må ta CT lunger for å stille en slik diagnose. Zoloft gir ingen bivirkninger på hjertet. Det er riktig at grapefrukt juice påvirker nedbrytningen av medisinen, men det gjelder ikke andre sitrusfrukter.  Øvrige plager fra brystet er sannsynligvis muskulære. Om hjertet var årsaken ville man sett dette på EKG og du ville blitt tiltagende dårlig uten behandling når det skjer.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-