Stoffskifte og hjertearytmi

Spørsmål

Hei! Jente 32 år, 2 barn. Fikk i desember2018 høyt stoffskifte som senere ble lavt og nå normalt. Det hele ble oppdaget i forbindelse med symptomer fra hjertet. Problemet er at det er like ille nå som ssf-prøvene er normale. Dette er symptomene; varierende hvilepuls mellom 53-80, masse ekstraslag, hjertebank som Kommer og går gjennom dagen. Ekstrem hjertebank ved adrenalin eller aktivitet. (Gå i bakker) periodevis tung pust som kommer og går) veldig pulstingning vær dag jeg står oppg. Oppe i 100-120 når jeg pusser tenner på morgen så roer det seg utover dagen. Mange ganger blir jeg svimmel og trøtt. Kommer og går gjennom dagen. Alle prøver er normale hos lege, ul av hjertet, sykkeltest , EKG. De finner ikke noe. Men det hjelper IKKe når symptomene kommer og går. Mitt spm er , kan stoffskifte være normalt men symptomene henge etter ? Ble normalt for 4 uker siden. Han jeg ha en hjertearytmi? Wpw, flimmer.. eller kan det være hjertenvrose jeg har? Hva bør jeg gjøre for å roe meg ned? Jeg er blitt veldig fokusert på hjertet og tørr ikke lenger trene eller presse meg . Livredd for at jeg kommer til og kjenne mer eller død. Pluss at jeg får altfor rask pulstigning og stresser masse da. Var ikke like redd når jeg tok sykkeltest hos kardiolog men hun så at jeg gikk veldig raskt opp i puls, men relaterte det til ssf, men de ble jo normale i verdiene rett etter jeg var hos henne. Hvordan skal jeg slå meg til ro med at jeg er hjertefrisk. Jeg har ikke hatt så mye symptomer når legene har sett på meg. De kommer jo i forskjellige setninger hele tiden. Har fått betablokker som jeg kan ta , men problemet er at noen ganger har jeg hvilepuls på 50 og da vil jeg ikke ta de. Andre ganger er den høyere . Ble kanskje litt rotete innlegg. Beklager det😊

Kvinne 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Både for høyt og lavt stoffskifte vil påvirke hjertet og hjerterytmen. For høyt vil gi rask hjerteaksjon og for lavt vil gi langsom hjerteaksjon. Stoffskifteprøvene er normale, men du har ekstraslag og hjertebank gjennom dagen. Du får rask hjerterytme ved relativt små anstrengelser. Det kan være mulig at stoffskiftet ditt ikke er normalisert, og at dette påvirker hjerterytmen din. Du skriver ikke hva årsaken var for at du fikk høyt stoffskifte og om du har fått behandling for dette. Du har gjort hjerteutredning, med sykkelstest og hjerteekko. I tillegg bør man se på hjerterytmen din med såkalt Holter registrering. Det vil si at man kartlegger hjerterytmen din i 48 timer. WPW har karakteristisk EKG mønster og det samme har hjerteflimmer. Du har fått betablokker for å redusere hjertefrekvensen, men du har periodevis en hjertefrekvens på 50 slag/min. Ut fra det du skriver virker det som om dette er unntakene, så det er liten fare om du tar en liten dose betablokkere (eks. 25 mg Selo-Zoc). En viktig årsak til rask hjerterytme er også angst. Du har jo hatt hormonforstyrrelse som nok har gitt deg rytmeforstyrrelse, men denne har også gitt deg en angst for å ha alvorlig hjertesykdom. Du kan presse deg gradvis når du trener. Du kan dessuten trene styrke som ikke gir samme pulsøkningen som for eksempel spinning eller intervalltrening. Dette vil kunne gi deg mot nok til å presse deg gradvis mer og dermed at du kan slappe mer av enn du gjør i dag. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-