Sprukket blodåre

Spørsmål

Inne i min venstre hånd mot tommelen går det en litt stor blodåre.
Blodåren bulet ut og ble stram før det ble en innvendig blødning. Dette skjedde igår, men nøyaktig det samme skjedde også for ca 5 år siden. Hva er det ? Er det farlig ? kan det skje andre steder ? Er det et sympton på noe ?
På forhånd takk !

Relevante sykdommer/medisiner: Lipitor

Kvinne, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette var et uvanlig symptom. Jeg skulle gjerne visst litt mer om deg - er det noen spesielle sykdommer i familien din, feks revmatiske lidelser eller blødningstendenser? Var blodåren hoven, rød, varm eller øm? Var det noe traume forut for hendelsen, eller kom dette helt uventet og spontant?

Sannsynligvis er det ingen spesiell sykdom bak en enkelt slik hendlese, men hvis det har skjedd tidligere på akkurat samme måte kan man lure på om denne åren er svak av en eller annen grunn. Du bruker Lipitor og har kanskje hatt forhøyet kolesterol, men det er sjelden disse små blodårene blir så affisert at de sprekker av den grunn. Man kan tenke seg at du har hatt en årebetennelse - en vaskulitt - gjerne av revmatisk årsak, men selv disse pleier ikke å medføre at åren sprekker. Alternativt kan man tenke seg et lite traume av en eller årsak som har ført til en blødning, men det vet jeg altså ikke om det har forekommet forut for blødningen.

Jeg regner med at blødningen allerede er på retur, og har ingen mistanke om at dette er farlig på noe vis, men hvis du har en generell økt blødningstendens bør du utredes for dette hos legen din. Jeg har altså ingen mistanke om at dette er et symptom på en alvorlig bakenforliggende sykdom.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-