Sønnen min blir så fort kald!

Spørsmål

Gutten min på 3 år er "altid" kald på føtter og blir fort kald på resten av kroppen også. Når han er ute blir han veldig brått kald, nesten grå i ansiktet og bare stopper opp. Han er aktiv ute og har godt med klær på seg. Barnehagen har reagert fordi han blir kald så brått. Har målt blodprosent, men ikke noe galt der. Hadde veldig lavt blodsukker og lav kroppstemperatur da han ble født, en mnd. før termin. Burde jeg sjekke han hos lege, i så fall hvilke prøver?

Kvinne, 29 år

Svar

Hei!

Disse symptomene synes jeg var svært merkelige og jeg synes absolutt du skal få ham undersøkt hos lege. Det kan hende at symptomene ikke har en opplagt årsak og at de vil gå over av seg selv, men det finnes også andre muligheter.

Det du sier om at han blir brått kald, grå i ansiktet og stopper får meg til å tenke på om det er noe galt med sirkulasjonen hans. Hvis jeg var hans lege ville jeg ha undersøkt hjertelydene hans nøye for å høre om det skulle være forandringer her som kan forklare slike sirkulasjonsproblemer. Dessuten må det være relevant å ta blodprøver for å se om han har underskudd av noe, eventuelt om blodsukker og stoffskifte er normalt.

Lykke til!