Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerte i brystet

Spørsmål

Hei.

Min sykdomshistorie:
For to år siden, etter å spist en-to 300 g sjokoladeplater om dagen, opplevde jeg for første gang å ha klemmene brystsmerter. De var svake og diffuse, og varte kun sekunder før de forsvant. Lenge hadde jeg også hatt klemmende smerter i leggene uten å tenke særlig over det der og da.
Det var først da jeg en kveld også kjente smerte i venstre arm, mellom skulderbladene og hals/kjeve at jeg reagerte. Smertene varte bare sekunder om gangen. Vel for å gjøre historien kort har det siden den gang vært hos to spesialister, hatt to korte sykehusbesøk uten å finne noe. Det har blitt tatt EKG, arbeidsekg, holter, blodprøver, ultralyd av hjertet, blodgass og røntgen av lungene. Hos den ene spesialisten fikk jeg svake brystsmerter under AEKG helt på slutten, uten at legen så noe på EKG, under holter hadde jeg brystsmerter m utstråling i løpet av perioden, uten at han vektla dette. Hos den andre spesialisten påviste han en liten mitralklfflekkasje. Jeg har følt at legene som har møtt meg har forhåndsdiagnostisert meg pga alder med at det enten er muskulært eller mage- eller spiserørrelatert, men jeg selv føler at noe er alvorlig galt, at dette kommer fra hjertet.
Jeg tok saken i egene hender og endret kosthold til vegansk, uten olje, hvetemel og sukker( Esselstyn dietten for hjertepasienter).
Jeg drikker også hagtorn-te som skal hjelpe hjertet, og har fått nitrater av fastlegen, da dette har hjulpet.
Smertene ble bedre, men har til tider kommet og gått. Men det har blitt slik at jeg vanligvis ikke oppsøker lege ved smerter.
Har nå hatt en ekkel opplevelse: Fikk for 4 dager siden voldsomt vondt i magen, spesielt øvre del. Det gikk over etter noen timer, men har etter dette ikke vært meg selv. Har smerter i armer, bryst, kjeve, tenner, mage, svimmel, og tungpust. Det gir seg heller ikke, men har blitt bedre. Hva syns jeg skal gjøre? Ønsker å gå til en spes på kvinnehjerte mtp mikrovaskulær hjertesykdom.
Mvh fortvilet sykepleier

Svar

Hei !
Du skriver at du har hatt brystsmerter i et par års tid. Du har også en autoimmun sykdom, som er aktiv nå. Du har vært utredet både EKG, AEKG, Holter og ultralyd av hjertet i tillegg til blodprøver. Du har også hatt to korte sykehusopphold på grunn av dette. Det siste som hendte deg var at du fikk voldsomt vondt i magen, og da spesielt øvre del. Du har smerter i armer, bryst, kjeve,tenner,mage, svimmel og du har tungpust.
Når jeg leser din sykehistorie, så synes jeg at du har blitt tatt på alvor av de legene du har oppsøkt. Det ville kanskje også være en indikasjon for at du kunne ha gjort en såkalt CT-undersøkelse av hjertet ditt. Man kan da beregne sannsynligheten for at du skal ha en sykdom i kransårene dine, som du er redd for å ha. Ut fra dette kan man ta stilling til om man anbefaler deg å gjøre en kontrastundersøkelse av hjertet ditt. En slik undersøkelse er imidlertid ikke helt uten risiko, slik at man bør ha en god grunn for å gjøre en slik undersøkelse.
Nå kjenner jeg ikke til hva for autoimmun sykdom du har, men noen av disse kan også gi forandringer i blodårer og andre organ. Jeg regner derimot at de legene som har undersøkt deg, har god kjennskap om dine autoimmune sykdom og har utelukket denne som årsak til dine plager.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-