Redd for hjertesykdom og lungekreft

Spørsmål

Har en periode hatt vondt under venstre bryst, noen ganger også på høyre side. Det sitter akkurat under puppen, ved brystbenet kjennes det ut som. Kommer uavhengig av aktivitet. Er jeg oppblåst kan jeg kjenne det. Er ikke tungpusten. Hoster ikke. Har også smerter mellom skulderbladene, armen, rygg av og til. Det kjennes ut som muskel smerter, da det er vondt å klemme på musklene. Kjenner jeg har stive muskler når jeg klemmer på nakken. Jobber som nattevakt, og er generelt sliten på grunn av feil døgnrytme. Sliter med mage og tarm systemet, så har kanskje tenkt smertene kan stamme fra magen. Og har lest det kan være lungekreft, pga smertene. Men hoster ikke og har ikke gått ned i vekt. Normal matlyst. Har en del tørr hud på arm og rygg. Tar loperamid mylan mot løs avføring. Bruker det også forebyggende om jeg skal noe hvor jeg ikke kan ha løs avføring. Fikk dette rådet av en lege. Er det skadelig i lengden? Er redd smertene under brystet stammer fra hjertet. Kan det være det? Har målt o2 metning, den ligger på ca 97. Hadde søvnregistrering, da hadde jeg o2 metning ned på 70 ca periodevis på natta. Det var når jeg sov, ikke hele tiden. Kan disse smertene stamme fra hjertet? Lungekreft? Jeg er veldig redd det skal være noe alvorlig. Beklager langt innlegg. På forhånd tusen takk for svar :)

Kvinne 31
Svar

Hei.


Du spør her om det er skadelig å bruke loperamid av og til, inklusiv forebyggende. Det er det ikke.


Videre forteller du at du er redd at smertene under brystet stammer fra hjertet eller om det kan skyldes lungekreft. Det trenger du på ingen måte å være redd for. En ung kvinne på 31 år får hverken hjertesykdom eller lungekreft, det er en ting, og i tillegg så har du ikke symptomer som peker i den retning i det hele tatt. Hjertesykdom arter seg ikke slik du beskriver. Det klinger avgjort mest i retning av muskulære smerter, som igjen gjerne kan henge i sammen med at du er generelt sliten, og i tillegg forsterket av din frykt for hjertesykdom og lungekreft nå. 

Jeg tenker at din frykt for hva dette "kan være" er en sterkt medvirkende faktor i det du her forteller om, altså noe som vedlikeholder og produserer disse symptomene hos deg, og da er beste behandling å legge fra seg slike bekymringer. Jeg håper at mitt klare svar her kan være til hjelp i så måte. Hvis du imidlertid merker at du allikevel fortsetter å bekymre deg for dette, vil jeg anbefale deg en grundig samtale om dette, noe som kan hjelpe deg å få lagt dette fra deg. Ha det bra.