Rask hjerterytme

Spørsmål

Hei. Er ei dame på 50 år som for ca 5 år siden fikk ett anfall av veldig rask(jevn) puls under aktivitet. Det føltes som om hjertet slo om rytmen og det var veldig ubehageligt. Anfallene kom kun under antivitet( tung motbakke) og det varte noen minutter. Anfallene har deretter komt med ujevnt mellomrom(vet aldri når de kommer) og det har skapt sterk angst og ført til at jeg har blitt passiv. Har alltid holdt meg i aktivitet og dette har nå gått ut over psyken. Må si at jeg ble henvist til ultralyd og 5 dager med rytmeavlesning uten at rytmen ble fanget opp. Har også tatt MR av hjerte som viste normal hjertefunksjon. Fikk bare da beskjed om å ta det litt med ro. Men dette er nå gått ut over livskvaliteten kraftig og har også hyppigere anfall nå. Har ikke telt pulsen under disse anfallene, men det er en svært merkbar endring når takten slår om. Får åndenød når det skjer, men tenker det er angst, da jeg klarer å kontrollere pusten etter en stund. Har ikke brystsmerter. Kan nevne at stoffskiftet mitt siste årene har endret seg med prøver i nedre referanseområde(lavere stoffskifte ) og jeg har utviklet struma, uten at de vet årsaken. Begynner å bli desperat nå og føler depresjonen tar overhånd pga jeg ikke tør å belaste hjertet og formen blir elendig. Er ellers frisk og står ikke på medisiner. På forhånd takk for svar.

Kvinne 50

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du er ei dame på femti år som har  fått angst etter at du for fem år siden fikk rask hjerterytme i en kort periode på noen minutter. Du har gjort MR av hjertet ditt i tillegg til hjerteekko og fem dager Holter registrering. Slik jeg leser det, så har man ikke funnet noe feil ved hjertet ditt. 

Du får pustevansker når du får disse anfallene, men du har ikke hatt brystsmerter. Du føler at du får angst under anfallene. 

Man kan ha en normal rask rytme. Din hjerterytme har vært jevn under disse anfallene slik at jeg tror det er lite sannsynlig at du har en alvorlig hjerterytmeforstyrrelse. Du har ikke fått påvist dette ved  lang tids EKG, og du har ikke fått påvist noen hjertefeil ved MR eller de undersøkelsme du har gjort . Angst kan være en forklaring på at du opplever disse hjerterytmefortyrrelsene. Du har vært grundige utredet for alvorlig hjertesykdom uten at man har påvist det. Du har blitt mer og mer engstelig og inaktiv. Jeg det er viktig at du kommer deg ut av dette. Dette kan du eventuelt gjøre ved at man søker deg inn på et avklaringsopphold der man gjør hjerterehabilitering. Da kan du være aktiv i et trygt miljø. Snakk med fastlegen din om det. 

Lykke til!

Har du spørsmål om HJERTE- OG KARSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Hans Thorbjørn Rydningen HJERTE- OG KARSYKDOMMER
Pris fra 259,-