Pulsåre i leppe

Spørsmål

Hei For minst to år siden starten en pulserende blodåre å vokse på innsiden av overleppa mi. Den har økt betraktelig i størrelse, er øm, svir, samt pulserer meget; noe man ser. Denne plager meg mye og bekymringene over dette blir verre og verre. Jeg kjenner at denne åra går fra høyre kjeve, opp kinnet og på tvers på innsiden av overleppa. Dette eksisterer ikke på venstre side. I det siste har jeg merket plager i området bare jeg snakker. Nesten hele tida kjenner jeg på området med tunga eller fingre i frykt at denne skal sprekke. Jeg har vært til fastlege angående dette to ganger, samt spesialist en gang, uten å få noen svar. Spesialisten (ØNH-lege) avføyde meg og sa "og så"...? Han sa videre at han så ingenting og at det ikke eksisterer arterier i dette området, til min frustrasjon. Denne åren (arteria elabialis superior?), er meget visuelt tydelig når jeg vrenger leppa. Det er nevneverdig at jeg tidligere har snust i rundt åtte år. Hva kan dette være? Kan det være farlig? Hvilke behandlingstilbud finnes i Norge? Mvh mann 33

Mann 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du har en pulserende blodåre som vokser på innsiden av overleppen din. Du har lagt ved bilder, som jeg ikke ser tydelig. Denne åren har økt i størrelse, er øm og svir. Den pulserer og man ser dette tydelig. Du har vært til undersøkelse av denne åren, men har blitt avvist med at det ikke finnes arterier i dette området. Det siste medfører ikke riktighet. Det finnes arterier i all muskulatur. Spørsmålet er likevel om hva for en struktur du kjenner pulserer. Om dette er en enkelt pulsåre, eller om det er en pulsåre som viderefører pulsen via bløtdeler, det vil si mediert pulsasjon. Det er slik du beskriver en jevn økning av åren, og det er derfor liten eller ingen  fare for at denne skal sprekke.  De pulsårene som sprekker har en lokalisert økning i diameter i forhold til resten av pulsåren, et såkalt aneurisme. Det behøver du ikke å engste deg for. Det er mulig at du også har blitt veldig oppmerksom på en normal struktur eller blodåre, fordi du er engstelig for at dette er noe som er farlig. Dette er en normal reaksjon. Problemet er da at man blir veldig fokusert på dette. Du benytter immunosuppressiva for ankyloserende spondylitt. Dersom man skulle tenke seg at det var en betennelse i karveggen, så ville denne mest sannsynlig bli dempet av denne behandlingen. Dette området i hals og munn "tilhører" øre-nese-hals spesialiteten, og det kan være en mulighet at du blir henvist til en second opinion hos en Øre-Nese-Hals lege. Du spør om behandlingstilbud i forhold til en eventuell sykelig forandring i en enkelt pulsåre, så vil det være å tette den til og da mest sannsynlig ved at man faktisk opererte og stengte åren. Ansiktsmuskulaturen får blodforsyning fra mange arterier, så dette ville være uproblematisk å gjøre.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn