Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pressende smerter i brystet med utstråling til kjeve og tenner: Hjertesykdom?

Spørsmål

Hei. Har den siste uka hatt problemer med smerter i brystregionen som går opp i Tennene/kjeven. Det fører også av og til lett hodeverk. Smertene føles som et trykk. Spesielt i tannregionen føles det som om noe som presser seg på. Det har spesielt vært på Høyre side. Går som regel over etter en stund. Har for det meste våknet i løpet av natten av det, men har også hatt det om dagen. Har hatt det en gang før, bare mye kraftigere. Da forsøkte jeg å bestige Kilimanjaro. Har selv en følelse av at jeg reagerer på noe jeg spiser?

Mann 41
Svar

Hei.


Trykkende merter i brystet med utstråling til kjeven, kan faktisk være et tegn på hjertesykdom, nærmere bestemt tettheter i kransårene som fører blod til hjertemuskelen, slik at den får for lite blod og surstoff, noe som gir smerter og trykk for brystet. Det vil typisk arte seg ved at smertene og trykket utløses i fysisk aktivitet, og forsvinner når en tar det med ro igjen, men det kan også oppstå om natten, i mer alvorlige tilfeller. Det at du fikk det da du forsøkte å bestige Kilimanjaro, kan også indikere mulighet for slik sykdom, for fysisk aktivitet i omgivelser med lite surstoff som i den høyden, kan utløse slike symptomer. 

Din relativt unge alder på 41 år taler i noen grad mot denne typen hjertesykdom, men om du f.eks. har mye hjertesykdom i nær familie, høyt kolesterol eller om du røyker, så kan det øke sannsynligheten for dette.

Men alt i alt kan en ikke konkludere noe om hva dette er eller ikke er utfra sannsynlighetsvurderinger, da det teoretisk sett faktisk kan skyldes coronar hjertesykdom, som dette kalles. Derfor bør du snarest oppsøke lege for dette. 

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-