Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plagsomme ekstraslag og magnesium behandling

Spørsmål

Hei. Jeg ser at det er mange som stiller spørsmål om forstyrrelser i hjerterytmen. Jeg har periodevis vært plaget av dette i mange år og har vært undersøkt på sykehus både her og i utland. Jeg er nå inne i en periode med hyppige anfall noe som for meg fremkaller irritasjon mer en redsel. Når man har hatt dette lenge nok forsvinner redselen men irritasjonen vedvarer. Etter det jeg har erfart er legene flinke til å forklare problemet og strør gjerne om seg med alle mulige fremmedord, men ingen har gjort noe forsøk på å helbrede oss som ikke er livstruende syke. Har nå tatt skeien i min egen hånd og har forsøkt å støvsuge internett for artikler om evnet. Det som går ofte igjen er at hypomagnesemia (magnesiummangel) kan føre til forstyrrelser i hjerterytmen. Se f.eks. her http://www.cbase.com/cardm.htm Jeg har nå tenkt å begynne med Magnesiumtilskudd for å se om dette har noe effekt. Spørsmål: Kan det ved blodprøveanalyse måles mengden Magnesium i kroppen og gjøres dette rutinemessig? Er det farlig å ta for mye magnesium og hva er i så fall anbefalt dose? Bivirkninger? Ellers er jeg interessert i andre forslag til løsninger på problemet; plagsom ekstrasystoli. Relevante sykdommer/medisiner: Tar Solaray Asporotate (mineraltilskudd) Mann, 39 år

Svar

Hei!
( Er i utlandet og mangler derfor norske bokstaver)
Ja det er helt riktig at magnesium tilskudd kan ha noe for seg ved plagsomme ekstraslag. Det er mulig aa ta blodprove paa magnesium, men den er ganske usikker. Erfaringsmessig vil flere pasienter bli bedre med magnesiumbehandling til tross for normale blodproveverdier. Av den grunn tas ikke magnesium rutinemessig som blodprove.
Jeg vil anbefale deg aa ta Bio- Magnesium 200 mg, 2 tabletter daglig. Bio- Magnesium absorberes godt i tarmen slik at tilgjengeligheten er god, i motsetning til mange andre magnesiumspreparater. Det faar du kjopt paa helsekost eller apotek. Bivirkninger er sjeldne, ved for hoye doser kan man faa diare.
Foruten magnesiumbehandling kan det vaare aktuelt aa prove tilskudd av Bio Quinon eller et annet Q 10 preparat. Det faar du ogsa kjopt paa helsekost eller apotek. Q 10 har i noen studier vist aa ha effekt paa ekstraslag, men dokumentasjonen er sparsom.
Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-