Panikkanfall og hvilepuls.

Spørsmål

Hei, er en kvinne på 38 år som har bekterev og har slitt med panikk anfall det siste året. Har over tid brukt vival mot angst, som nå er trappet ned til 2 mg daglig og skal snart seponeres helt. Jeg er slank og spiser sunn mat, er veldig glad i fysisk aktivitet, men har over tid merket at formen er dårlig etter en tid uten trening på ca 7 måneder. Da jeg startet å trene igjen for noen uker siden merket jeg i perioder at jeg har en hvilepuls på 90-100, når jeg trener( løper) så ligger pulsen rundt 170/180, i dag gikk den til 174, men gikk ikke ned, isteden gikk den opp til 180 når jeg sto helt i ro, dette bekymrer meg en del nå. Grunnet brystmerter før jul, ble jeg henvist til kardiolog som under en AKG fant en ST depresjon på ca 1,5mm. Intet å anmerke ved ultralyd av hjerte. Jeg er reelt bekymret for at noe er galt, eller om formen bare er dårlig? Kan det eventuelt ha noe med medisin å gjøre? Eller angsten?

Kvinne 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du er en kvinne på 38 år som har Bechterew og har slitt med panikkanfall det siste året. Jeg er usikker på om det er hvilepulsen du registrerer, når du i perioderhar en puls rundt 90-100. Su er bekymret for at pulsen går opp og ikke ned til 180 når du står helt i ro etter trening. Du er utredet på grunn av brystsmerter og arbeidsekg (AEKG). Utredningen har ikke vist noe sykelig. Du trapper også ned på Vival, samtidig som du har begynt å trene. Ut fra hva du skriver tror jeg at mye av det du beskriver skyldes angst og nedtrapping av Vival. Mens du trapper ned på Vival, begynner du å trene. Begge forhold kan øke din puls. Jeg synes du bør trene som du gjør og etterhvert tror jeg at du vil "stole" mer på kroppen din. Pulsen er svært følsom for angst og jo mer du fokuserer på den jo mer har den en tendens til å øke i frekvens. 

Har du spørsmål om HJERTE- OG KARSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Hans Thorbjørn Rydningen HJERTE- OG KARSYKDOMMER
Pris fra 259,-