Økt trettbarhet

Spørsmål

Er snart 68 år. Har stort sett drevet med noe trening, noe kroppsarbeid og en god del kroppsbevegelse, men dette har av forskj. årsaker blitt en del mindre de senere åra, selv om jeg i perioder både trener litt i treningsstudio og går en del/sykler. Det daglige (yrkesaktive) har vært stillesittende i over 40-45 år. Har i kortere perioder hvert år vært en del utsatt for støv (kornstøv, veistøv annet støv) men ikke de senere åra.

Etter jul følte jeg meg veldig sliten, trente en del, men det hjalp ikke. Oppdaget at kondisjonen var blitt ganske så mye dårligere enn for ett år siden på denne tiden. Hvis jeg nå går litt fortere enn sakte, så begynner jeg å bli kortpustet og sliten og må ofte ta pauser. Var hos fastlege, han tok EKG, men fant ant. ikke noe ellers ville jeg ha fått høre noe han. I tillegg til dette føler jeg meg mer i svak i bena, subber mer når jeg går, føler jeg må sette meg oftere. Prøver med noen øvelser hver morgen, men om det hjelper nevneverdig er usikkert. Det hører med at jeg har et stort søvnbehov og lett faller i søvn. Hva tror dere dette kan være, og bør jeg ta en ordentlig helsjekk for å finne ut hva jeg sliter med? Eller er dette noe jeg må begynne å regne med i min alder?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg synes absolutt at du bør ta en helsesjekk. Det kan være flere årsaker til dette som kan gjøres noe med. F eks kan det være lav blodprosent, høyt blodsukker, lavt stoffskifte. I tillegg bør en vurdere om hjertefunksjonen er god. Ultralyd av hjertet kan vise evt klaffefeil eller sviktfunksjon. Lungetest i form av spirometri kan vise om du har redusert lungefunksjon. Legen bør gjøre en generell klinisk undersøkelse og vurdere nevrologisk status. Er det normal kraft, følelighet, reflekser mm.Økt trettbarhet, slapphet er symptomer som er veldig generelle. Det kan ha mange årsaker og derfor må en utføre en bred klinisk undersøkelse. Livsstil kan også være enårsak. Kosthold mm. Ta kontakt med din fastlege og han vil kunne gjøre alle disse undersøkelsene!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-