Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Normalt hjerte, men luftplager

Spørsmål

Har nå vært til grundig sjekk både på et privat stort sykehus som du kan se og på en stor klinikk privat Det er vanskelig og skjønne alt pga språket Thai.

Jeg skal forklare hvordan det er-
Jeg trimmer litt hver dag ca 1 t sykler og går. Lever normalt, noen øl hver dag det er jo varmt her.

Medisiner som har tatt i ca 10 år: Lanzaar 50mg, blodtrykk Allopurinol 50mg. Ikke annet.

Det er slik at hjerte stopper et slag og da samtidig vil luft opp som rap ellers slår det normalt som jeg kjenner det ingen smerte da jeg var på sykehuset ga de meg noe for luft i magen. Ganaton 50mg og Pariet 20Mg men tror ikke det har noe innvirkning slik på hjertet eller hva vet jeg.

Sist for ca 1 mnd siden fikk jeg Betabloc for å senke hjerterytmen og blodtrykk. Pulsen gikk jo ned i nesten 40 pr slag kald på beina og hender, slapp. Ringte og fikk beskjed om slutte med den.

Min hvilepuls var vanligvis fra 55-65. Virker nå som den er jevnt noe lavere fra 53-60.Disse plagene er værst om kvelden og om morgenen på dagen ikke mye. Tror du det finnes noe medisin som kan være bra for dette?

Kona mi tar noe som heter Caratan 6,25mg kan det være noe for meg?

Det kan jo være genetisk, min onkel fikk noe med hjertet, et par av mine tanter og min mor hadde jo problemer hvor jeg husker hjertet hennes stoppet samtidig som hun rapet luft hun fikk jo satt in pacemaker.

Sender noen vedlegg så får du se om det er noe der.

Vet dem snakket om PVC hadde jo en slik sjekk i 24 t.

Mann 66
Svar

Hei ! Jeg har lest igjennom ditt spørsmål. Slik jeg forstår det så er det slik at du har mye luft i magen og at du raper. Du beskriver at du trimmer hver dag og drikker noen øl hver dag. Jeg tror ikke at det er noen sammenheng mellom din raping og ditt hjerte.

Øl inneholder kullsyre, og dersom du drikker noen øl om dagen, så vil du få i deg en viss mengde kullsyre-CO2. Dette gjør at du raper.

I tillegg er det slik at man svelger en del luft når man spiser. Dette vil også kunne bidra til at du raper. Rent mekanisk så er det slik at det kan være anatomiske forhold i spiserør/magesekk som gjør at luften finner veien lettere opp enn hos andre.

Jeg ser at du har fått en hel del medisiner, men jeg tror at de medisinene du har fått, nok er på grunn av blodtrykk og ikke på grunn av din pulsfrekvens.

Du har en helt normal hvilepuls, og den er heller lav enn høy. Du fikk betablokker, som gjorde at pulsen ble lav. Det var derfor rett å ta bort denne betablokkeren (Betabloc?).

Du har gjort en grundig hjerteutredning, og denne viser at du har et helt normalt hjerte. Det pumper blodet effektivt ut og du har en normal EF på 60 prosent, og helt normale klaffer og hjertemuskel forøvrig.

Du har en helt normal hjerterytme og ikke tegn til noen ledningsforstyrrelse, som skulle tilsi at du skulle ha behov for Pacemaker.

Du kan benytte en ATII blokker for å redusere blodtrykket ditt. Dette kan f.eks. være Kandesertan. Konklusjonen min er derfor at du bør se på kosthold og drikke i forhold til disse luftplagene.

Hjertet ditt er normalt.