Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Non Sustained Ventricular Tachycardia

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 40 år som høsten 2019 plutselig opplevde ekstra slag/flere slag etter hverandre for så og oppleve at det stoppet opp. Jeg gikk med dette en liten stund men oppsøkte så legen. Jeg ble henvist til hjertepoliklinikken. Det ble foretatt ultralyd av hjerte, denne var fin. Jeg fikk så utført en CT med kontrast. Alt var også her helt fint. Jeg brukte også holter i et døgn. Jeg kjente tydelig ekstraslagene også her. Her ble det funnet noe. En Arytmi med navn NSVT ( NON- Sustained VT) jeg ble så medisinert med Emconcor 2,5 mg fordi pulsen min var høy. Jeg tullet litt med disse medisinene, glemte de litt og tok noe lavere dose i starten. Dette på grunn av mye generalisert angst/ptsd. Men starter opp etter en stund. Når det hadde gått noen måneder stoppet denne arytmien og jeg hadde en ny kontroll på sykehuset. Hadde da en ny holter men ikke noe ble registrert denne gangen. Jeg bruker nå fortsatt emconcor men noe lavere dose pågrunn av fryktelige mareritt. Men jeg får så lite og dårlig informasjon på sykehuset rundt dette. Jeg vet nesten ikke noe, er dette farlig? Kan det endre seg på sikt? Kan man plutselig oppleve hjertedød? Kan man leve godt med dette resten av livet? Legen på sykehuset er en mann av få ord og informere lite. Hvorfor får man dette, og hva utløses det av? Dessuten kom plutselig arytmien tilbake for 3 uker siden, oftere gjennom hele døgnet og mer. Bruker fortsatt emconcor ca. 1,5-2 mg. har kontaktet sykehuset igjen for en sjekk. Forøvrig bruker jeg ingen andre medisiner, men brukte trilafon noen måneder før dette startet. Dette var for tankekjør. Har en del utfordringer psykisk og stress. Har foretatt mye andre undersøkelser av kroppen men også dette er fint. Plages med mye smerter. Blodtrykk ca. 120/80 Mvh Trine

Kvinne 40
Svar

Hei !

 Du har NSVT og forøvrig er du utredet kardialt og funnet å ha et friskt hjerte. Du bruker Emconcor 2.5 mg og har god effekt av dette, og har ikke fått påvist NSVT. Non Sustained betyr at dette er en arrytmi som er selvbegrensende og varer under 30 sekunder.  Denne arrytmien gir ofte ingen symptomer, og dersom man har symptomer så skyldes disse vanligvis  en eventuelt underliggende hjertesykdom og ikke hjerterytmeforstyrrelsen i seg selv. Dersom man ikke har en underliggende hjertesykdom som utløser denne hjerterytmeforstyrrelsen så er dødligheten ikke økt av at du har en slik hjerterytmeforstyrrelse (NSVT).  Dersom man får den etter et for eksempel et hjerteinfarkt så vil dette ha en annen klinisk betydning i forhold til for eksempel at man i enkelte tilfeller da vil legge inn en hjertestarter (ICD). Noen vil også ha nytte av behandling for å få en normal bevegelse i hjertet en såkalt "cardiac resynchronisation therapy (CRT)", der man legger inn en pacemaker. Siden man ikke har funnet en underliggende hjertesykdom hos deg, så er ikke dette aktuelle problemstillinger som gjelder for deg. For deg er det ikke farlig, og du kan leve godt med dette resten av livet. Du kan få en økning av  hjerterytmeforstyrrelsen ved stress. Det er derfor ikke merkelig at du får en økning nå, dersom du har mye av  stress og tankekjør.  Deter derfor viktig at du behandler din angst og PTSD. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-