Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nervøs for økende blodtrykk

Spørsmål

Har de siste dager hatt høyt blodtrykk, målt hjemme med egen måler. Vanligvis normalt, men tatt laveste blodtrykkmedisin (4 mg).

Fra ca 1. juli har trykket økt (139/86), normalt 5., 6., 7. juli (rundt 120/73).Etter 16. juli økt igjen, bare mer og mer til i dag, 152/98. Var 152/95 i senga før jeg sto opp. Senere 168/116 men da var jeg kanskje litt nervøs. Undertrykk på 90-tallet har disse dager vært vanlig, både dag og morgen. Har vært litt susen og rar i hodet den siste måneden. Skjelden vondt, men føler av og til et slags trykk.

Fastlegen har ferie og jeg skal reise på ferie 25. juli for halvannen uke. Hva med sterkere blodtrykksmedisin nå? Kan jeg vente med legebesøk til etter ferien? Føler meg ikke så opplagt, men det rusler og går.

Kvinne 73
Svar

Hei! Man bør finne en grunn til at blodtrykket har steget den senere tid. Er målingene korrekt? Du føler deg ikke helt i form. Er det pga blodtrykket eller brygger du på noe som forårsaker høyere trykk? Jeg synes du skal få kontrollert dette før du drar på ferie. Har ikke fastlegen noen vikar? Evt kontaktet legevakt og hørt med dem. Man kan alltids øke dosen medisin, nå nevner du ikke hvilken type medisin du bruker. Det er nødvendig å vite.Jeg ønsker deg god bedring og håper du får hjelp