Min mann på 57 våkner om natten med smerter i mellomgulvet. Hjertesykdom?

Spørsmål

Min mann våkner opp om natten nå med det han sier som en vond ball i mellomgulvet, føles som sult samtidig, hva kan det være? Det er veldig smertefullt og går over etter noen timer men går nå også utover nattesøvnen

Mann 57

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det første jeg tenker på her, er muligheten for coronar hjertesykdom, dvs at hjertemuskelen ikke får nok blod pga fortetninger i coronararteriene (blodårene som fører blod til hjertemuskelen) Det at det er såpass sterkt at han våkner av det, samt beliggenheten og beskrivelsen din, tilsier at dette definitivt bør utelukkes. Det er svært viktig naturligvis, for det er jo noe som en etter alt å dømme kan behandle før evt delvis tette blodårer går helt tett, noe som resulterer i hjerteinfarkt. Rent praktisk betyr det at han så snart som mulig, -uten ventetid hos fastlegen- må bestille time hos fastlegen sin for å få sjekket om dette kan være tilfelle. Fastlegen vil samarbeide med hjertespesialist videre, om det er mistanke om slik sykdom.

Det er selvfølgelig slett ikke sikkert at det er dette, men det er ihvertfall noe man ikke anta noe om, men vite. Derfor skal han til lege for dette snarest.

"En vond ball i mellomgulvet" /sultfølelse bringer imidlertid også tankene over i retning av sykdom i magesekken, f.eks. syrerelatert. Det vil typisk kunne gi sultlignende smerter i mellomgulvet. Men det er ikke helt typisk å våkne opp av slike smerter, men det er avgjort en annen teoretisk mulig forklaring, som også kan diskuteres med fastlegen.

Inntil han har vært hos fastlegen og evt hjertespesialist og fått dette kartlagt, bør dere også være klar over at dersom dette skulle oppstå en natt og være vondere enn vanlig, ikke gå over, eller at han er dårlig generelt i tillegg, så må dere dra rett på legevakten. 

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-