Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Målte høyt blodtrykk selv, men normalt hos legen

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 24 år som har et lite spørsmål angående blodtrykk. Jeg var hos legen for 2 uker siden og i den forbindelse målte hun blodtrykket mitt (manuelt) , som lå på 110/70. Når jeg tidligere har målt blodtrykk har det også ligget rundt denne verdien. Føler meg ellers helt frisk. Spiser sunt og trener regelmessig. Ingen røyk eller snus.

Da jeg var på jobb forleden dag målte jeg tilfeldigvis blodtrykket mitt med en ny automatisk blodtrykksmåler og den viste plutselig 150/96. Det ble tatt litt sånn i farta og jeg hadde drukket mye kaffe og lite vann den dagen, men den verdien gjorde meg veldig stressa.

Kan den blodtrykksmåleren ha vist feil eller bør jeg komme meg til legen igjen?

Mann 24
Svar

Hei, verdien kan nok være riktig, men du burde nok allikevel tatt tre målinger for å være mere sikker. Litt i farta og kaffe kan absolutt gi en høyere verdi. Det er ingen alarmerende blodtrykk som de fleste har når man ikke er avslappet. Jeg ser ingen grunn til at du skal forte deg til legen for kontroll, men du kan måle det neste gang du har anledning. Jeg vurderer verdiene som godt innenfor normalen tatt situasjon i betrakning

Les mer: Unngå disse tabbene ved blodtrykksmåling