Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lav puls om natten

Spørsmål

Jeg har siden 2017 tatt Levaxin for lavt stoffskifte. Har hatt flere fastleger i perioden. Noen mener diagnosen er riktig, andre ikke. Symptomene er fysisk slitenhet, fryser, mister konsentrasjon, fomler med ord, følelse av tåkehode, stivhet og vondt i kroppen, svimmel, armer og bein dovner ofte bort. Forsøkte nedtrapping av Levaxin våren 2019, ble i veldig dårlig form og fullt sykmeldt. Trappet opp Levaxin høsten 2019 (til 75mg daglig) Har nå lite symptomer og er i full jobb. Men har noe hodepine og føler ofte ubehagelig "indre dirring" i hodet. Opplever ikke hjertebank. Har de siste tre månedene blitt oppmerksom på puls med pulsklokke. Måler hvilepuls på natta gjennomsnittlig per time rundt 55. Noen netter er måles puls nede på tredvetallet. Dersom jeg faktisk er overmedisinert med Levaxin, så er vel dette en forhøyet puls? Jeg leter etter andre årsaker til mine symptomer enn lavt stoffskifte. Kan det være bradykardi? Leser at diagnosen har noe av de samme symptomene. Kan overmedisinering av Levaxin virke positivt for pulsen ved bradykardi? Er dette grunnen til at jeg føler mindre symptomer nå? Er utrent, røyker ikke, 173 høy, 72kg, Pulsklokken er testet ved at jeg har på to pulsklokker samtidig. De viser like målinger. Takknemlig for synspunkter og råd.

Kvinne 52
Svar

Hei.


Ditt lave stoffskifte er helt korrekt medisinert med Levaxin, det viser blodprøvesvarene du har vedlagt. Dosen er med andre ord korrekt, og du er ikke overmedisinert, noe du er inne på i ditt spørsmål. Da kan du se bort fra dette, i enhver sammenheng, og fortsette med samme dose og kontroller. Og det har fremfor alt ikke noe med ditt spørsmål om puls å gjøre.


Du skriver at du noen netter har puls nede på tredvetallet. Det første som slår meg, og som jeg faktisk tror dette er, er teknisk målefeil. Hvis det er dette er, så er dette ikke et problem med deg eller noen sykdom, men med pulsklokka. Pulsklokker har gjort flere enn deg bekymret.


Men du har målt med to pulsklokker, og får samme resultat, og det er interessant, og betyr at vi ikke kan ta for gitt at det skyldes målefeil. Det du derfor må gjøre, er å oppsøke fastlegen for dette, for å få målt hjerterytmen din med en 24-timers måling. Da vil du og legen din få objektive svar på hva dette er eller ikke er, og hvis det viser tegn til sykdom / unormal rytme, så vi du kunne bli henvist videre til en kardiolog (hjertespesialist) Dette mener jeg at du helt klart bør gjøre.


Du tar opp dette med bradykardi, som du har oppfattet som en sykdom eller diagnose. Det er imidlertid kun et beskrivende ord, som betyr "lav puls", og det er følgelig et symptom, og ikke en spesifikk sykdom i seg selv. Man kan få bradykardi / lav puls av en rekke årsaker, og ved å følge mine råd ovenfor vil du få svar på om du har bradykardi om natten, og om hva årsaken i såfall kan være.


Jeg håper at informasjonen og rådene her kan være til nytte, og ønsker deg lykke til.