Kribling i hjerte

Spørsmål

Kribling i hjertet? Har siste uke hatt sterk kribling i hjertet. Følelsen er som en fot som sovner og kommer til livet igjen, altså prikkende/kriblende. Det er spesielt plagsomt på ettermiddag / kveld. Jeg røyker men har normalt god helse/vekt. Hva kan det være?

Sykdommer: Prolaps pr tidspunkt. Ingen medisiner mot dette.
Medisiner: zoloft 50mg/d

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Det er lit lite informasjon for meg her, for å forsøke å ta stilling til hva dine symptomer betyr.
Hadde du vært på et legekontor, ville legen ha spurt en rekke andre spørsmål, som kunne hjelpe til å stille en diagnose, f.eks. om symptomene kommer under aktivitet og forsvinner når du tar det med ro igjen.
Det er ikke vanlig at hjertesykdommer kjennes som "kribling" i hjertet. Hvis man tenker på angina pectoris (hjertekrampe) så blir det vanligvis beskrevet som et slags press, eller som om brystkassen var for trang.

Du er også ganske ung til at man skulle tenke på hjertesykdom, men din røyking er selvfølgelig overhodet ikke bra for hjertet. Jeg har sett flere 30-åringer med hjerteinfarkt. Det betyr ikke at jeg tenker at du har det nå, men jeg bare nevner det i forbindelse med røyking.

Jeg vet heller ikke noe om hjertesykdom i familien din, og dine evt kolesterolverdier. Hvis du f.eks. hadde hatt personer i når familie som fikk hjertesykdom i ung alder, og selv var røyker og hadde høyt kolesterol, så ville du være i høyrisikosonen, og ethvert symptom fra brystet /evt hjertet burde vært tatt seriøst.

Forøvrig sier du at det kribler "i hjertet". Det er ikke slik at man nødvendigvis kan kjenne om et symptom kommer fra hjertet, en kan lett bli spilt noen puss her. Symptomene dine kan også komme fra lunger eller muskulaturen i brystkassen.

Det er også mulighet for at du kan ha uregelmessig hjerterytme, f.eks. atrieflimmer, hvilket ikke er helt uvanlig. Det kan jeg imidlertid ikke si noe om pr internett, for da må man lytte på hjertet, kjenne på pulsen og vanligvis også ta et EKG.

Konklusjon:
Bl.a. fordi du er røyker og fordi vi snakker om hjertet, synes jeg at du skal ta en tur til lege å få sjekket dette. Det er nok relativt liten sjans for at der er noe, men det er jo alvorlig å evt gå med en hjertesykdom uoppdaget og ubehandlet, så få det undersøkt.
Det er jo forøvrig også en god følelse å evt få beskjed om at det ikke er noe alvorlig.
Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-