Kraftige hjerteslag

Spørsmål

Hei. Har siden nytt år vært plaget av kraftige hjerteslag. Det kan komme ett kraftig plutselig, for så å være normalt. Har dette nesten hver dag (flere slike pr. dag). Kan få det både når jeg sitter i ro og ved trening. Har av og til problemer med å få roet ned pulsen hvis jeg er stresset. Da jeg fikk dette første gangen tok jeg kontakt med en lege på legevakta som tok EKG av meg. Kunne med jevne mellomrom registrere disse "kraftige" hjerteslagene. Legen mente at dette var ekstrasystoler. Bør jeg undersøkes grundigere? Må nevne at jeg trene 5-6 ganger i uka, røyker ikke, tar 1 kaffekopp pr. dag. Jeg er litt engstelig på grunn av dette. Hva kan det komme av? Har ikke hjertesykdom i den nærmeste familien. Bør jeg ta kontakt med fastlegen min? Hvilke undersøkelser kan eventuellt gjøres?

Jente 30 år

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Sannsynligvis skal det ikke gjøres noe med dette, sannsynligvis er det ekstrasystoler som er helt ufarlige ekstraslag. Det er ikke noen opplagt årsak til at dette oppstår, men kaffedrikking, røyking, alkohol og stress kan forverre plagene.

Videre utredning kan være greit å gjøre hvis du er engstelig for dette og vil blki beroliget. Det består i så fall av at du får tilkoblet en båndspiller som tar ekg av deg i 24 timer. Da registreres rytmen og man får bevis for hvilken type slag eller rytme dette dreier seg om. Alt etter resultatet kan man velge å gjøre ingenting, eller evt gi deg medikamenter som du kan ta fast eller ha ved behov (hvis rytmen blir plagsom).

Nevn det for legen din, men ikke vær engstelig for dette, det er altså aller, aller, aller mest sannsynlig en godartet tilstand som ikke skal behandles.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn