Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kraftig og akutt innsettende trykk i hodet, under meget hard vekttrening. Blødning?

Spørsmål

Hei. Hadde en relativt vanlig styrketrening idag tidlig, men presset meg soppass mykje på slutten, at eg fikk eit massivt trykk bake i haudet. Var sikker på at eg skulle besvime på sekundet, men gjor heldigvis ikkje. Har då hatt stort trykk bake i haude i heile dag. Er ditta vanlig?

Mann 20
Svar

Hei. 

Nei det er absolutt ikke vanlig. Og det er utvilsomt et tegn på at du har tatt for hardt i. 

Ved ekstrem belastning og bruk av bukpressen m.v. kan blodtrykket stige til potensielt faretruende nivåer, som i sjeldne tilfeller kan få et blodkar inni hodet til å briste, og gi det som heter subaraknoidal blødning, dvs blødning under hinnen som omgir hjernen. Det er en alvorlig tilstand som krever rask legehjelp.

Det er naturligvis ikke slik at jeg hverken kan bekrefte eller avkrefte en slik tilstand her over nett uten legeundersøkelse. Men du beskriver ganske dramatiske symptomer, som oppstod plutselig og under ekstrem belastning, hvor det var ille at du trodde du skulle besvime. Og trykket i hodet har vart i hele dag og avtar ikke.

Pga at en slik blødning er en teoretisk mulighet, som ikke under noen omstendighet må oversees, synes jeg du skal gå raskest mulig til lege nå for å sjekket om det kan være en slik blødning.  Dersom det er kvelden når du leser dette, så går du på nærmeste legevakt.

Er det falsk alarm, hvilket er fullt mulig, så er ingenting bedre, men jeg synes ikke du har lov til å gamle på dette, uansett hvor liten muligheten skulle være, pga hvor alvorlig slikt er.

Lykke til og god bedring. Og unngå å anstrenge det så hardt ved fremtidige treninger.