Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klemte på en kvise, redd for å ha skadet en blodåre

Spørsmål

Hei! Jeg har en kvise på høyre side av pannen, litt til venstre ovenfor tinningen. Prøvde i min dumhet å poppe kvisen i dag, og tok i ganske hardt. Etter noen forsøk gjorde det veldig, veldig vondt i det jeg prøvde å klemme kvisen med neglene så jeg sluttet. Kjente så at det går en blodåre akkurat igjennom/forbi kvisen, og ble plutselig litt engstelig for at jeg kan ha skadet blodåren på noen måte da jeg prøvde å poppe kvisen. Siden den ligger på samme sted, og at jeg klemte såpass hardt og klemte på ikke bare kvisen, men området rundt også. Merker ingenting nå - kvisen er øm og litt rosa, men det gjør ikke vondt når jeg tar på blodåren rundt selve kvisen. Er litt hypokonder av meg, og er klar over at dette er et veldig teit spørsmål, men blir litt engstelig og vil derfor spørre uansett.

Kvinne 22
Svar

Hei.


Det er ikke anbefalt å klemme så hardt på en kvise som du kanskje gjorde her, og i tillegg har man gjerne bakterier under neglene osv, slik at det kan bli infeksjoner av det. Skal en nødvendigvis gjøre noe, så er det best å vente til kvisen er "moden", dvs med en gul tupp, og så sterilisere en nål i en flamme, og stikke forsiktig hull på kvisen og tømme ut pusset.

Når det gjelder blodåren du var bekymret for her, så har du garantert ikke skadet den. For da ville du sett en raskt innsettende hevelse / kul /blodansamling under huden. Hadde du skadet den, så ville jo blodet lekke ut av åren og samle seg under hulen, slik man f.eks. får når en slår seg i pannen og får en kul. Det er en blodansamling pga skade av en blodåre. 

Ha det bra.