Kan jeg slutte med blodtrykksmedisinen min, eller finnes der kanskje andre medisiner som kan brukes?

Spørsmål

Har spinalstenose med meget sterke smerter ,spesielt korsryggen,kan nesten ikke gå,er under utredning med tanke på operasjon! Brukte arthroreec i 4 uker og det hjalp.Tar blodtrykksmedisin 50 MG zelluzok ,32mg atacand,o,2mg amlodipln og 75 MG albyle .Fikk streng beskjed om ikke å ta arth.sammen med atacand,så synd! Hva kan erstatte atacand,har fint blodtrykk,kanskje slutte med attacand,tar også metformin!

Kvinne 80

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du har nå fint blodtrykk, og lurer på om du kan slutte med Atacand. Det vil avhenge av hvor lavt trykket ditt er nå, og jeg vet jo ikke hva du har. Og det vil avhenge av hvor mye det eventuelt stiger, om du slutter med det. Om du har andre medisinske årsaker / diagnoser som taler for å holde blodtrykket lavt, er også medvirkende. Så det er en helhetsvurdering som må gjøres individuelt i hvert enkelt tilfelle, av den legen som har den fulle oversikten over pasienten og sykdommer, dvs din fastlege. Jeg kan mao. ikke gi deg noe klarsignal på at det er greit at du slutter med Atacand nå, men spørsmålet er helt på sin plass, og det er også slik at en selvfølgelig ikke skal bruke mer medisiner enn høyst nødvendig. Det kan ikke utelukkes at du kan klare deg uten denne medisinen, så hør med fastlegen din om dette. Hvis det da blir slik at du får forsøke deg uten denne medisinen, så vil legen også følge deg opp for å se om blodtrykket stiger mer enn ønskelig. 

Du spør om der er andre alternative medisiner for blodtrykket enn Atacand. Det er det, og det finnes svært mange å velge mellom. Igjen har ikke jeg nok kjennskap til din helsesituasjon til  å gi et konkret svar på evt hvilket medikament som ville vært det riktigste for deg, men jeg kan ihvertfall gi deg en bekreftelse på at det finnes en lang rekke andre medikamenter som kan brukes for å holde blodtrykket nede. Ta dette opp med fastlegen din.

Håper det var greit svar. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn