Kalde bein

Spørsmål

Har de siste 10 årene hatt plager med kalde blå dovne bein, har hatt angiografi av vener og årer , de sier det er noe tett ,men ikke tett nok , blir bare verre og verre .har brukt blodfortynning og kolestrol med i 1 år , føler at beina er bittesmå ,går på hælene ,har ikke støtte i tærne ,faller forover når jeg bøyer meg ,kan ikke sykle ,beina er hovne og blålilla til over ankelen .kan ikke stå stille på vei eller gate ,da det kjennes ut som skumgummi madrass , blir så lei meg når det ikke er noe viselig svar å få ,beina kjennes ut som de veier 50 kg ,, jeg er en dame på 72

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Du har de siste ti årene hatt plager med kalde blå dovne bein. Du har hatt angiografi av vener og pulsårer. Undersøkelsene viser slik jeg leser det, at du har trange partier i pulsårene dine. Du angir også at du blir verre og verre.Du har brukt blodfortynning, muligens Albyl-E (?), og tabletter mot høyt kolestrol i år. Du føler at beina er bittesmå. Du har et gangmønster der du går på hælene. Du har ikke støtte i tærne , og faller forover når du bøyer deg. Du kan ikke sykle. Beina er hovne og blålilla til over ankelen. Du har problemer med å stå stille og føttene kjennes ut som skumgummi madrass.

For det første så forstår jeg at du er fortvilt over din situasjon. Ut fra de opplysningene du gir meg, så kan jeg kun svare mer generelt. Karsykdom er en sykdom som utvikler seg med tid. Dette betyr at selv om du har gjort en angiografi eller undersøkelse, så kan forholdene ha forandret seg etter at denne ble utført. Det kan derfor være grunnlag for å gjøre en ny angiografiundersøkelse. Denne vil vise om forkalkningene i blodårene dine har blitt verre. Ut fra symptombildet ditt tenker jeg i utgangspunktet på at du kan ha tre ulike tilstander eller en kombinasjon av disse. Du har dårlig følelse i føttene dine. Dette kan skyldes en eller annen form for nerveskade. Symptomene er typisk nerveskade ved sukkersyke. De kan også skyldes trykk på nerver , eller at det er trange forhold for ryggmargen din. Spesielt der nervene går ut fra ryggraden, såkalt spinal stenose. Og sist kan det være symptomer på svært nedsatt sirkulasjon i føttene dine.
Siden jeg ikke har tilgang til mer informasjon enn det du har gitt meg, så kan jeg ikke svare deg mer presist enn dette. Jeg synes at du bør gå til din fastlege og be om at du blir henvist videre slik at du får en god forklaring og behandling av dine plager, som jeg forstår er invalidiserende for deg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-