Høyt blodtrykk?

Spørsmål

Hei. Mann 39. 180cm, 82kg. Ved målinger av blodtrykk hos lege får jeg "alltid" høye verdier. Gjennomførte derfor for ett år siden 24-timers måling og fikk da tilbakemelding på at dagverdiene var noe høye (140-160/80-90), men at verdiene om natten var tilfredsstillende.

Har blodtrykksmåler med mansjett hjemme. I rolige stunder klarer jeg å oppnå ca 130/75-80 dersom jeg ligger og slapper av. Sittende eller stående virker det til å bli litt høyere (140-150/80-90). Noen ganger også en del høyere.

Jeg må være ærlig å si at jeg nok lar meg stresse litt av selve målingen og redselen for at det feiler meg noe selv når jeg måler hjemme.

Mitt spørsmål er ; kan man per def ha høyt blodtrykk dersom man opplever mange "spotmålinger" (dvs enkeltmålinger) som viser 130/80 eller lavere. Eller vil målingene til personer med høyt blodtrykk alltid være høye?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Sannsynligvis er ditt gjennomsnitt mye lavere enn de verdiene du måler. Stress skaper høyere trykk og du sier selv at målingene stresser deg. Verdiene i rolig fase er helt normale og jeg ville ikke bekymret meg for de verdiene du presenterer. Det er ingen grunn til å begynne med blodtrykksmedisiner.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn