Høy puls

Spørsmål

Hallo.

Jeg bare lurte på om det er noen som har noe peiling på dette her.
Jeg gir en kort beskrivelse av problemet(fenomenet):
- Jeg kan sykle med en intensitet på rundt 70% av min makspuls (200). det er hvertfall det som er målt på makspulstest for to år siden. Når jeg ligger på 70% i rundt en halv time, kan jeg av og til merke at hjerte "slår til" et par ganger, og pulsen stiger raskt oppover til 234. Det er det høyeste jeg har målt. Jeg merker ingen smerter eller utmattelse, men blir bare enda mer tent på å "dra til". Når dette skjer roer jeg ned og pulsen detter da ned til 130-150 på under ett minutt og ligger da stabilt der.
Jeg har ingen probelmer med dette ellers, kun på trening med høy intensitet. Hvilepulsen min ligger stabilt ellers på 42-44 slag. Har tatt bilde av hjerte og EKG og andre prøver, men det er hvis ikke noe galt med hjerte og blodgjennomstrømningen i kroppen.
Dette skjer heller ikke hver gang jeg presser meg, men kanskje 1 av 10 ganger.

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du beskriver er altså en situasjon hvor du har 234 i puls men blir bare mer "tent" på å dra til.

Jeg kan garantere deg at dette er en feilmåling. En puls på 234 vil være så rask at den ikke tillater hjertet å fylles med blod mellom hvert slag og derfor vil du hvis en slik situasjon var teoretisk mulig falle akutt i blodtrykk og miste bevisstheten, en slik situasjon ville være det samme som å få hjertestans. Og det passer selvfølgelig ikke med det du beskriver.

Det som kan tenkes er at pulsen slår litt uregelmessig ved høy intensitet og derfor lurer pulsmåleren til å registrere en feilaktig puls. Men puls på 234 har du ikke.

Du skriver at du ikke har noe plager av dette. Da synes jeg heller ikke du skal henge deg opp i tallet som dukker opp på pulsmåleren, men trene slik at du kjenner det generelt i kroppen at du når utmattelse, eller at du over litt lengre tid ligger på omtrent 80-90 % av maksimal ytelse.