Hovne bein

Spørsmål

Den siste uka har jeg vært plaget med hevelser i bena. Det startet rundt anklene, men etter noen dager var det også i leggene og rundt knærne. Det kan virke som det er vann. Jeg har lest at det kan være feil ernæring, noe som kan virke sannsynlig da jeg nettopp har flyttet på egen hånd. Jeg leste også at det kan være hjertefeil. Jeg har vært veldig trøtt de siste månedene, men har skylt det på stress pga skole og jobb + at jeg befinner meg i nord(mørketid). Jeg er ikke overvektig (157cm og 55 kg), men er aldri i så fysisk aktivitet at jeg vet hvordan jeg reagerer da. Jeg blir ikke sliten av å gå vanlig, men blir fort sliten/anpustet hvis jeg løper på korte strekninger.

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ikke at du i en alder av 23 år har hjertesvikt. Feilernæring er nok også ganske usannsynlig fordi det er svært grov feilernæring og underernæring som fører til at man hovner opp i kroppen.

Jeg tror mer at årsaken kan være at du har litt dårlig sirkulasjon i beina og er mye stillesittende. Går du en rask tur hver dag øker du blodomløpet og kan forhindre hovne bein. I tillegg kan det være fornuftig om du sitter med beina høyt av og til for å forhindre hevelser.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn