Hjerterytme

Spørsmål

Hei. Jeg har spørsmål om hjerterytmeforstyrrelser. Jeg har hatt noe som jeg antar er ekstraslag i mange år både enkeltstående og i serier. De i serier er mer sjelden. Kan gå et år mellom hver gang. De varer i ca 10 sek på det lengste. Under litt harde anstrengelser for jeg også urytme. Da har jeg merket at de opptrer ofte etter jeg er på utpust av en eller annen merkelig grunn. Har ikke hatt tungpust eller nærbesvimelser som følge av dette. For et par måneder siden hadde jeg et par tilfeller av ekstraslag som kom veldig tett oppi hverandre. Det fikk jeg litt angst av, og bestemte meg endelig for å oppsøke lege. Han lyttet og tok et ekg + at det ble tatt stoffskifteprøver. De var ok. Nevnte også til legen at jeg fikk forstyrrelser under aktivitet og han spurte da om jeg ville bli henvist til spesialist. Jeg takket ja til det og skal inn i august. Når jeg får disse arytmiene under hvile kjenner jeg ofte bare at det kommer et tidligere og kraftigere dunk. Mens jeg har fått forståelsen for man skal heller kjenne en pause? Det har jeg også opplevd, men det er sjeldnere. Jeg tror det er mye psykisk i dette, fordi at etter legebesøket forsvant forstyrrelsene i et par måneder. Følte meg litt lettere til sinns etterpå. Har merket at det varierer med disse forstyrrelsene avhengig hvilket sinnshumør man er i. De har kommet snikende litt tilbake i det siste og er nok kanskje inne i en litt ond sirkel igjen. De som kommer nå, kommer når jeg er liggende. Hvorfor det egentlig? Kan de fremprovoseres ved å ligge? Skjønner ingenting. Har du noen tanker om dette? Ble kanske litt rotete, men la gå.

Mann 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du har vært utredet på grunn av hjerterytmeforstyrrelser under aktivitet.Du beskriver at du kjenner et tidligere og kraftigere "dunk". Du har hatt den oppfatning at du skulle kjenne en pause. Du har normale stoffskifteprøver. For det første er det slik at man gjerne kjenner rytmeforstyrrelser bedre når man ligger i ro. Etter at du har vært hos din lege, så ble det hele bedre. Slik jeg  oppfatter det, så har du nok en normal rytme med ekstraslag. Dette vil si at hjertet ditt slår regelmessig, men så får du et ekstraslag og deretter et kraftigere slag. Dette er vanlig. Årsaken til det kraftigere slaget er at hjertet etter et ekstraslag får lengre tid til å fylles med blod fordi hjertet ikke kan trekke seg sammen fordi "elektrisiteten" i hjertet ikke tillater det. På grunn av et større volum av blod i hjertet, vil du kjenne slaget etter ekstraslaget mer kraftigere enn de normale slagene. Dette er helt normalt. Ofte kjenner man ikke pausene hjertet gjør, men kun de kraftige hjerteslagene. Du har få eller ingen symptomer på alvorlig hjertesykdom og jeg tror, ut fra de opplysningene du gir, at dette skyldes angst og uro, og ikke hjertesykdom.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn