Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hjerteflimmer

Spørsmål

Hei - jeg var til undersøkelse mandag 28.09.20 vedrørende atrieflimmer som oppsto dagen i forveien. Hadde dessverre ikke fulgt opp med 20 mg Xarelto til punkt og prikke - men tok 20 mg samme dag som flimmer oppsto. Søndag 18.10 har jeg brukt 20 mg pr. dag i tre uker. Kan nevne at det er ett år siden siste flimmer, som stoppet i løpet av noen få timer. Jeg tok kontakt med sykehuset i dag, 14.10 for å få klarsignal til elektrokonvertering. Fikk forklaring i mottakelsen at det var mye å gjøre og at jeg må vente på brev. Spørsmålet er : Er det ikke rimelig å få dette gjort uten for lang ventetid? Er det fritt sykehusvalg ang. dette? Lurer også på evt. privat sykehus som kan gjøre dette hvis det skulle ta for lang tid. Ikke noe behagelig å gå med. Håper på svar før helgen.

Mann 71
Svar

Hei !

Du spør om det er rimelig å gjort en elektrokonvertering av atrieflimmer uten altfor lang ventetid. I utgangspunktet burde man ha kortere ventetider enn det man har i dag for det meste av tilbudene, men det er en blanding av økonomi og fag, som bestemmer ventetidlengden. Om man har en velregulert atrieflimmer uten altfor høy frekvens og subjektive plager, så vil man ikke bli prioritert for dette. I forhold til fritt sykehusvalg så er det relativt. Du kan velge andre offentlige sykehus i Norge som utfører dette, men de fleste sykehus har nok noenlunde samme ventetider. Dette kan du finne ut på Helfo.no i tillegg er det også slik at alle EU borgere har rett til helsehjelp i EU land (Directive 2011/24/EU on patients’ rights in cross-border healthcare ) . Dette er det også Helfo som skal administrere.  Tilslutt spør du om private sykehus utfører dette. LHL sykehuset på Gardermoen utfører dette. Det enkleste er å gå inn på hjemmesidene for LHL-Sykehuset Gardermoen. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-