Hjerteflimmer

Spørsmål

Er 47 år og har hatt atrieflimmer i 7 år. Bruker Tambocor med god effekt, men har i det siste merket tilfeldige mindre rytmeforstyrrelser. Jeg har ikke hatt noen oppfølging, bør jeg ha det? Kan man kirurgisk kurere atrieflimmer? Har jeg grunn til å være bekymret tatt i betrakning at problemet kan forverre seg med alderen?

Sykdommer: Atrieflimmer
Medisiner: Tambocor

Mann, 47 år

Svar

Hei!

Jeg synes godt du kan gå til jevnlige kontroller hos legen din for dette, men hvis alt er stabilt er det neppe nødvendig å gå til kontroll mer enn en gang i året, kanskje bare hvert andre år. Det kan være grunn til å revurdere medisineringen din og eventuelt ta opp de plager du har i forbindelse med hjerteflimmeren. Bruker du blodfortynnende? Dette må du også diskutere med legen din hvis du ikke allerede bruker det.

Atrieflimmer kan såvidt jeg vet ikke kureres kirurgisk, isåfall må man kutte ledningssytemet i hjertet, og dette må vurderes i forhold til dine plager.

Så lenge atrieflimmeren holdes under kontroll og det tas forholdsregler for å hindre at du får blodpropp skulle du ikke trenge å bekymre deg selv om du blir eldre.