Hei !

Spørsmål

Hei . Har sendt spörsmål til deg för ang ekstraslag og hjerterytmeforstyrrelse. Dame på 50 år som er kommet i overgangsalderen ,og blitt mye värre av min hjerterytmeforsyrrelse etter dette. Har värt utredet på Rikshospitalet og prövd ablasjon 4 ganger , men ikke värt vellykket. Så skriver du at jeg må passe på å få i meg nok kalsium. Pröver dette, selv om verdiene mine viste at jeg var innenfor det jeg skulle. Men merker at på dager jeg er ille , og pröver å ta en kalsium tyggetablett 500 mg roer hjerte seg ,og kjenner nesten ingen ting av hverken ekstraslag eller rask puls :) dette har faktisk blitt min pocket pill, tar det kun på dager hvor jeg er ille. Har spurt noen leger om dette , men ingen skjönner at kalsium skal ha noen innvirkning . Kan du svare på hvorfor ? ;) tar også magnesium og omega 3 hver morgen.

Kvinne 50

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Takk for tilbakemelding og spørsmål. Hva gjelder verdier for kalsium, magnesium og fosfat, så er det slik at en man har en intracellulær pool av disse. Kalsium er helt avgjørende for  muskelkontraksjoner og for lite kalsium kan gjøre at hjertet trekker seg dårlig sammen og forlenger QT intervallet, som igjen predisponerer for ventrikkel arrytmier. Det er ikke slik at det bare er kalsium som er viktig for hjertet. Kalium, Magesium og Fosfat er også viktige for at hjertet skal fungere normalt. Dersom det er slik at hjertet ditt roer seg ved at du spiser 500 mg med kalsium, og at du tar magnesium hver dag så er det i seg selv bra, og du kan fortsette med det.  

Har du spørsmål om HJERTE- OG KARSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Hans Thorbjørn Rydningen HJERTE- OG KARSYKDOMMER
Pris fra 259,-