Hei!

Spørsmål

Hei, har mailet med deg et par ganger tidligere vedr. hevelse ankel/legg ved bruk av Zanidip. Du anbefalte Atacand som en erstatning - leser at det oftest er milde og forbigående bivirkninger, men har hengt meg opp i der det står "hjertesvikt" -vanlige -er lik eller mindre enn en av 100 - lyder ikke det litt skummelt? Har grei helse i forhold til alder, bortsett fra et atrieflimmer en gang i mellom ( en til to ganger i året)- bruker Xarelto. Har vært hos fastlegen og fått resept på Atacand, men fastleger er opptatt...

Mann 70

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Atacand benyttes til å behandle hjertesvikt. Jeg tror du har lest «bivirkninger» feil. Bivirkningene er beskrevet ut fra når de opptrer ved de ulike indikasjonene for Atacand. Det er er ikke slik at Atacand gir hjertesvikt, men frekvensen er  for tilstandene som opptrer etter  «ved indikasjon hjertesvikt»  «vanlige-osv». Det betyr altså ved indikasjon for Atacand-Hjertesvikt: så kommer bivirkningene som er registrert når Atacand blir benyttet for å behandle hjertesvikt . 

Håper det ble klarere?


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-