Funn i hodet og hjertesykdom

Spørsmål

Har 2 spørsmål: Denne cysten ble ikke påvist på MR jeg tok etter mitt anfall 30. mai ifjor. Er det noe som bør undersøkes videre eller er det ufarlig? Har aldre fått noen forklaring på hvor i hodet dette er.

På fredag i 2 tiden begynte jeg å kjenne smerter i brystet og i venstre arm. Dette forverret seg utover ettermiddagen. Armen ble helt "nummen" og jeg var iskald på venstre hånd å kaldsvettet. Det var som en sviende kløe i brystet. Litt vanskelig å forklare men jeg kjente liksom brystet hele tiden. Selv når jeg satt i ro kjente jeg det og innimellom kom det kraftig stikkende/verkende smerter like under og rundt hjerte. Min kone ringte legevakten og da vi kom bort der tok han ekg. Da sa han følgende: "Det kan se ut som du muligens har hatt ett infarkt. Venstre hjertedel er forstørret. Dette kan du ha hatt lenge og du kan muligens leve lenge med." Deretter ble jeg kjørt til akutten i ambulanse. Jeg fikk morfin i ambulansen. På akutten kunne de ikke finne noe tegn til infarkt. Ekg var normal, ultralyd av hjertet var normalt, blodprøver fine og røntgen av lungene ok. Jeg reiste hjem ut på natten. Jeg kjenner fremdeles at det er " noe" i brystet. Litt sviende kløende. Hva kan det være? Hvorfor kjente jeg slikt i armen og ble helt kald. Bør jeg gå til spesialtist? Jeg røyker ikke, trener friidrett 3-4 ganger i uken. Kan legge til at jeg innimellom har hatt smerter i brystet de siste 2 årene.

Relevante sykdommer/medisiner: Har astma. Fikk ett epilietisk anfall 30 mai ifjor. Har ikke hatt det før eller siden. Tatt eeg, alle normale. Tok MR i februar, ble påvist en arachnoidalcyste frontobasalt venstre side, diameter 1,3 cm.

Mann, 30 år

Svar

Hei!

En arachnoidalcyste er en godartet væskeansamling i hodet som i ditt tilfelle er så liten at jeg tror ikke den klemmer på noe i hodet som kan forklare epilepsi eller andre symptomer.

Smertene i brystet synes jeg bør utredes med en sykkeltest, et såkalt arbeids-EKG, for å avklare om de kommer fra hjertet. Fastlegen din henviser deg til en hjertespesialist for å få utført en slik undersøkelse.
Slik du ble utredet er det veldig sikkert at du ikke hadde infarkt den gang, men symptomene kan likevel stamme fra hjertet. Et lungebilde på røntgen vil også være på sin plass å ta.

Alderen din og det du forteller om fysisk aktivitet og om deg selv taler jo imot at du har en hjertelidelse, men symptomene likner på hjertesymptomer - så dette bør avklares.