Fallskjermhopping og mitralinsuffisiens

Spørsmål

Min mann har en liten til middels lekkasje i mitralklaffen. Feilen er nylig oppdaget, ved en tilfeldighet. Han har ingen symptomer, og det er uvisst om han er født med denne. Nå blir han snart 40 år, og det eneste han ønsker seg er å hoppe i fallskjerm. Jeg er skeptisk, ettersom enhver tilbyder har restriksjoner mot de med hjertefeil. Mannen min sier at kardiologen har sagt at han kan leve som før, og at det derfor er greit. Jeg tenker vel at fallskjermhopping ikke var i tankene til legen når hun ga denne beskjeden - han har aldri spurt spesifikt om fallskjermhopping. Mannen min sier at dette har han alltid drømt om, så han kommer til å gjøre det uansett. Hva tenker du? Hva er risikoen?

Mann 40

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! 

Mannen sin er frisk bortsett fra en liten til middels stor mitralinsuffisiens. Det å hoppe fallskjerm gir hos de fleste uøvde en pulsstigning. For hjertet betyr det det samme som en treningsøkt. En tilfeldig oppdaget  mitralinsuffisiens uten symptomer er ikke til hinder for å gjøre et tandemhopp.  

Lykke til!

Har du spørsmål om HJERTE- OG KARSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Hans Thorbjørn Rydningen HJERTE- OG KARSYKDOMMER
Pris fra 259,-