Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Et ekstraslag i hjertet?

Spørsmål

Hei, Jeg er en kvinne på 36 år. Frisk og uten underliggende sykdommer. Har et spørsmål. I går kveld gikk jeg kjapt opp trappen fra kjelleren i huset vårt. Jeg ble litt svimmel da jeg var oppe, men tenkte ikke mer over det, for jeg har lavt blodtrykk og har hatt det så lenge jeg kan huske. Jeg kan bli litt svimmel av og til. Et minutt etterpå omtrent strammet det til i brystet. Det var som om hjertet slo to ekstra harde slag, eller en muskel strammet seg. Det var over på et sekund eller to og jeg følte meg helt fin. Ikke svimmel eller noe. Jeg er som sagt frisk, slank (180 høy og veier 61 kg), spiser relativt sundt og er fysisk aktiv (går en halvtime om dagen og trener en halvtime med middels intensitet ca 4 ganger i uken). Røyker ikke og drikker ikke (ammer, så for tiden er jeg så å si helt avholdende). Av hjerte og karsykdommer i familien kjenner jeg kun til min oldefar på farssiden, som var overvektig og døde av hjerteinfarkt. Min onkel har muligens hatt noen lettere symptomer i en svært stressende periode da han var 70, men er ikke helt sikker. Han har i hvert fall ikke hatt nevneverdige symptomer siste ti år. Ellers ingen ting i familien. Jeg føler meg helt fin i dag. Kan jeg arkivere dette som en tilfeldig muskelrykning, eller bør jeg undersøke det?

Kvinne 36
Svar

Hei.


Siden du er en slank og frisk ung kvinne uten kjente sykdommer, i god form, ikke-røyker og uten spesiell famililær sykdomsbelastning, så kan du avgjort sette dette på tilfeldighetenes konto, og la være å oppsøke lege for dette. 

Du nevner "tilfeldig muskelrykning", det er saktens en mulighet, men jeg tenker kanskje litt mer i retning av et "ekstraslag" i hjertet. Det kan kjennes nøyaktig slik du beskriver. Det er isåfall helt ufarlig, spesielt når du var aldeles fin igjen et par sekunder etterpå. Dersom dette imidlertid skulle oppstå påny eller bli en tendens, så må du få det legeundersøkt.

Håper det var et klart og greit svar. Ha det bra.