Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En plutselig kul ved albuen

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 57 år. For en uke siden opplevde jeg noe merkelig. Jeg satt som passasjer i bilen da jeg plutselig kjente at venstre arm ble kald, like etterpå kom det ein kul på oversiden av albogen som vaks og ble ca.1cm stor, også i høyden,deretter ble huden omkring kulen mørk blå, har også litt verk i armen.Jeg spiser sundt, trener og går turer hver dag. Går ikke på noe medisiner. Nå lurer jeg på hva som skjedde, og om dette kan skje inne i venene også. Er litt engstelig for det, då jeg opplever som om det står ein blodpropp i armen.

Kvinne 57
Svar

Hei.


Dette skjedde for en uke siden, og det hadde vært veldig interessant å vite hvordan du er nå, og om kulen er der ennå, eller om den har forsvunnet igjen. 

Og jeg ville gjerne ha undersøkt blodforsyningen til hånd og fingre, men den er nok i orden, ellers hadde du hatt veldige smerter der.

Siden du først nevner ordet "kul", så kan vi i det minste begynne i den ene enden og utelukke svulst / kreft, for det kommer jo ikke plutselig. En blodpropp, slik du har tenkt på, vil heller ikke arte seg som en kul. Det eneste jeg kan komme på, er at en vene kan ha sprukket og den raskt voksende kulen kan da ha vært en lokal blødning under huden, som så igjen kanskje har presset på nerver ut i hånden og gitt deg følelse av kulde. Alternativt presset på blodårene som fører blod ut i hånden, og at det har gitt en kuldefornemmelse.

Hvis det har vært en slik vene som sprakk, så er det ikke farlig og trenger ingen behanding. En evt blodansamling under huden vil gradvis bli absorbert. 

Men jeg vil også legge til at jeg ikke har vært borte i eller sett noe slik før, så jeg er usikker og det overnevnte er ikke noen sikker diagnose, men høyttenking. Hvis kulen er der ennå og hånden er kald, synes jeg du skal gå til legen for å bli undersøkt og få klarhet i hva det er.

Håper det var greit svar. Ha det bra.