Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ekstraslag

Spørsmål

Hei Jeg er godt utredet for hjerte i 2016/17 med ct cor pluss .ekg og ul i 2018/19 hos spesialist. Da var jeg i en god periode uten ekstra slag. Men jeg er plager av sikkert 300-900 hjertehopp på et døgn i perioder.. og det føles i blant som hjertetvridninger og trykk i brystet og. Jeg kan ha 3 uker med gode perioder uten noen før det starter igjen. Jeg er såpass sensitiv at dette ødelegge min livskvalitet og blir litt motløs og lei meg etter slike utmattende dager. Jeg går mot 53 år og tenker om overgangsalderen kan og spille inn?Begynte derfor på hormoner for å se. Føler det hjelper i ren østrogen fase,men verre når en tilfører gestagen/progesteron ..mulig det bare er tilfeldig. Har og frekvensavhengig Venstre grenblokk og inkomplett høyre grenblokk.Går på 50 mg selo zok nå og lurer jo på Hva mer kan jeg gjøre?Vil så gjerne ha bedre dager..ikke mer å gjøre for deg pr idag sier lege...føler at en blir sett på på legevakt om en dukke opp for å ta et ekg om det er ille(pga viser jo ikke lange snutten av hjertet det)Så da blir det... ja,vi ser ves og sves og iblant høy puls( eks125) men gå hjem og kontakt oss om det blir verre. Må jeg bare leve med dette.? Intet mer å prøve? Og ja vet det er mange som har tusenvis av hjertehopp i døgnet,så har det nok lett i forhold.Sist Holter reg viste bare 750 ekstraslag på ca 3 døgn. Kan det være lurt å øke dose til eks 75 mg selo zok.? Ta alt i en dose.? Pr nå bruker jeg 25 mg morgen og kveld selv om det er depot pga følte i 2017 at en dose ble litt voldsomt.Be om mer Holter reg.?

Kvinne 52
Svar

Hei !

Du kan også lese mine tidligere svar på dette spørsmålet i lommelegen. Du er godt kardiologisk utredet for dine ekstrasystoler og du har gjort Holter undersøkelse. Du bruker en lav dose med Betablokker og om du tolerer for ditt blodtrykk sin del så kan du benytte for eksempel Selo-Zok  50mg morgen og 25 mg om kvelden.  Jeg synes ikke at det er grunnlag for å ta en Holter registrering, i og med at du har fått foretatt dette tidligere. Hormoner kan virke inn på ekstraslag, og det samme kan kaffe og alkohol. I tillegg kommer stress og dårlig søvn. Du kan for eksempel også se om det er mulig for deg å endre på noe i livsstil som gjør det bedre for deg. Lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-