Ekstraslag

Spørsmål

Hei! Jeg har for noen uker siden vært hos hjertespesialist pga ekstraslag på hjertet. Der utførte jeg ultralyd,som var helt normalt. Har også gått med holter EKG i 48 timer. Der oppdaget de noen enkeltstående ves ekstraslag. Er disse farligere enn sves,i ett friskt hjerte? På brevet jeg fikk i etterkant av holter registreringen står det også at den laveste pulsen var på 50,dette var på natt. Ellers ligger hvilepulsen min på rundt 80. Er ikke 50 veldig lav puls,da jeg ikke er noe godt trent? Mvh

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du har hatt ekstraslag og dermed en litt uregelmessig hjerteaksjon. Du har gjort ultralyd som var helt normal, og i tillegg har du gjort EKG i 48 timer (Holter). Begge undersøkelsene var normale. Enkelte ventrikulære ekstrasystoler (VES)  i et  friskt hjerte er ikke farligere enn SupraVentrikulære Ekstra Slag (SVES).  50 slag/min om natten er ikke veldig lavt, og enhvilepuls på 80 er heller ikke veldig høy, men kunne vært lavere dersom du hadde trent.  Alt i alt er det ikke noen grunn til å være bekymret. Du kan trene og bevege deg det du vil, og du har et friskt hjerte.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-