Bør jeg bli fulgt opp pga blodsukker/familiehistorie?

Spørsmål

Er mine verdier for høye slik at det på sikt kan være en trussel for min helse,spes. med tanke på min familiehistorikk?

-hva gjør jeg ev. og ser du en rød tråd mellom de andre blodprøveverdiene som jeg nevnte og dette?

Jeg fik ikke plass til alt jeg skulle skive her-så har vedlagt brevet i 4 stk. bilder. 1-4
Håper virkelig på et godt og oppklarende svar, for er lei av å betale unødvendige legetimer som ikke fører noe sted. mvh

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Jeg vil foreslå at du går til en endokrinolog, en som spesialiserer seg på diabetes og det vi kaller metabolsk syndrom. Jeg tror absolutt at det er ting som kan gjøres for deg og ting som bør utredes. Jeg har ikke adgang til HDL kolesterol nivået ditt eller blodtrykket ditt, men begge disse ville hjelpe i å se om du muligens faller under det vi kaller metabolsk syndrom. Uansett, med familiehistorien du har bør du følges av en kardiolog. Jeg ville også ha sett på deg og tenkt på ting som søvnapné grunnet slik du beskriver kroppsbygningen din. Midjemålet ditt faller også i en høyere risiko kategori for både hjerte-kar sykdommer og diabetes. Det er mange ting å ta tak i her, og jeg håper du finner en lege som tar dette alvorlig. Du er ikke hypokonder, og du overdriver ikke din bekymring.

Lykke til!

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn