Blodpropp og reise

Spørsmål

Hei!
Jeg er nettopp kommet hjem fra sykehuset etter å blitt behandlet for lungeemboli.
Jeg var der i 6 dager og fikk sprøyter (klexane) og tabletter (marevan).
Grunnen til blodproppen var p-pillebruk og overvekt.

Det jeg lurer på nå er om det er lurt av meg å reise bort en helg til København. Jeg hadde egentlig planlagt å reise neste uke, men det frarådet legen min. Nå tenkte jeg å utsette reisen til slutten av oktober i stedet. På den tid ville INR-nivået ha stabilisert seg så da skulle vel ikke dette bli noe problem?

Jeg er likevel litt bekymret selv om jeg bare vil bli borte et par dager. Flyreisen er jo forsåvidt kort (ca 1 t 20 min fra Trondheim) så det burde jo være greit.

Medisiner: Marevan

Kvinne, 22 år

Svar

Hei!

Halvannen time til Kjøbenhavn er jo ikke mer enn liten TV-kveld i sofaen, og jeg ser ingen grunn til å fraråde deg en slik reise etter 5-6 uker. Dessuten går du jo da på blodfortynnende Marevan, og det er heldigvis en god beskyttelse mot ny blodpropp.