Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blåmerker og Hirudoid

Spørsmål

God formiddag. Jeg fikk satt et stent i hjertet i høst, og bruker nå AlbylE 75mg pluss Clopidogrel 75mg daglig. Det medfører stadig store stygge blåmerker på armer og bein. Spørsmål: Kan jeg bruke Hirudoid salve på blåmerkene, eller vil det gjøre vondt verre? Jeg spør fordi jeg forstår at Hirudoid også er blodfortynnende.

Kvinne 60
Svar

Hei! Den blodfortynnende effekten er veldig begrenset og får ingen systemisk påvirkning. Det kan Brukes i ditt tilfelle, men jeg tror ikke du vil få den store effekten av salven. Hirudoid brukes primært ved årebetennelser, tromboflebitt i overflatiske vener som kan være ømme. blåmerkene som du får som bivirkning, er små blødninger i vevet. Dersom det gjør vondt, kan man forsøke salven. Om ikke vil nok effekten være veldig begrenset.