Bilyd

Spørsmål

Jeg er syk igjen. Det har blitt vanlig det siste året. Jeg får en forkjølelse eller noe annet som ikke er så farlig, men så dukker det opp bilyd på hjertet, og fra å ikke være mer enn vanlig dårlig forverrer tilstanden seg betydelig. Det er kammeret som fører oksygenert blod tilbake fra lungene som som ikke lukker seg ordentlig. Jeg får åndenød, og blir sliten for ingenting. Det rare er at jeg slutter å trekke pusten, som ved søvn apné, bare at jeg er våken. To forskjellige leger har funnet bilyden, det siste året har den oppstått 4 - 5 ganger, husker ikke helt. Bilyden er der bare ved annen sykdom, jeg er undersøkt hos kardiolog, men da var jeg frisk og ingenting patologisk ble påvist. Finnes det behandling for dette? Hvor alvorlig er det, og hvordan går jeg frem for å få hjelpen jeg trenger?

Kvinne 57

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du beskriver det som jeg oppfatter som en lekkasje i klaffen mellom venstre forkammer og hjertekammer. Denne klaffen heter mitralklaffen eller bicuspidalklaffen, som betyr at den har to klaffer, et fremre segl og et bakre. Det kan være lekkasje i denne klaffen, og lekkasjen kan variere avhengig av belastning på hjertet. En sykdom i lungene eller en sykdomstilstand, kan påvirke hvor belastet hjertet er. Du beskriver at denne bilyden kun er tilstede når du er syk, og ellers ikke. Du har vært undersøkt av kardiolog  og man har ikke funnet tegn til en slik lekkasje i mitralklaffen. En slik lekkasje  gir opphav til en bilyd som  du beskriver. I og med at dette ikke er et konstant funn, vil jeg anta  at den lekkasjen du har er liten. Små lekkasjer i mitralklaffen gjør man normalt ikke noe med. Behandlingen av slike lekkasjer er en eller annen form for intervensjon, enten åpen kirurgisk eller via blodårene dine. For å få den hjelpen du treneger, vil du måtte gå til fastlegen din, som så må henvise deg til en kardiolog. Ut fra funnene hos kardiologen, vil du så eventuelt bli henvist videre. Som jeg leser det du skriver, så har du ikke en alvorlig tilstand. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn